Бляскава и креативна втора вечер от Sofia Fashion Week FW 2018


Бляскава и креативна втора вечер от Sofia Fashion Week FW 2018
Снимка: SFW

Втората вечер от Sofia Fashion Week Fall/Winter 2018 премина под егидата на Сдружение "Маринела" и представи колекции на млади български дизайнери. 

Звезди от българския хайлайф уважиха събитието и разгледаха с интерес работата на креативните млади творци. Сред ВИП гостите бяха директорът на модна агенция VISAGE - Жени Калканджиева, PR специалистът Ива Екимова, главният редактор на Playboy България - Любен Дилов-син и бизнесменът и ценител на женската красота Христо Сираков. Съзвездието от гости продължи с риалити звездата и професионален танцьор Атанас Месечков и коафьорът Боян Сапунджиев-Урсула.

Гости на организаторите от Сдружение "Маринела" бяха Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид от Република Индонезия, както и Н. Пр. Ванеса Калверт – посланик на ЮАР у нас заедно със своята дъщеря.

Елегантността се понесе във въздуха още със стъпването на сцената от водещите на събитието Тео и Боряна.

За доброто настроение на гостите в началото на вечерта се погрижи Дара Екимова. Тя представи своята нова песен "God is a woman", която е кавър на два от най-нашумелите хитове през тази година "God is a Woman" на Ариана Гранде и "Чужди усмивки" на Тото.

Ексклузивно лицето на Sofia Fashion Week Fall/Winter 2018 - Ивайла Бакалова, откри вечерта с първото дефиле. Една от най-красивите представителки на титлата "Мис България" демонстрира перфектна фигура в бански костюм от дизайнера Мирослав Ангелов. Марката AMIR представи колекция от бански, сатенени тениски и костюми, фини мрежи с летни мотиви в спортно елегантен стил, които се откроиха със своята екстравагантност.

Вторият бранд на вечерта бе Art Look с колекцията Fashion Melody, посветена на лирическите героини от любимите ни български рок парчета от 90-те. Типично в духа им, дизайнерката Диляна Матеева въплъти бунт и непреклонност в облеклата, но в същото време достатъчно елегантност и практичност за дамите, които ги носят.

Последваха моделите на две млади и талантливи дизайнерки - Калина Стоянова и Ани Йотова. Брандът на Калина Стоянова - KAYA design, представи колекцията си Culture Layers Purity.

Ани Йотова с бранда си Ani Yotova направи препратка към “Теорията на хаоса”  чрез красотата на незавършеността на вътрешния свят на дрехата с колекцията си Attractors.

Пола Маринова насочи вниманието към унисекс модата с марката си CUDUA.

Street life, но не само като вечен любим хит от 80-те, но и като модата на т.нар. “уличен стил” беше представен в колекцията Rust. Моника Маркова открива вдъхновението си в индустриалната градска среда и показва новия хармоничен силует на човека в нея.

Класика в черно и бяло, с тези две думи VIVO на дизайнера Стефани Тодорова се открои на подиума. Подобно на композициите в класическата музика, всеки тоалет от колекцията представляваше отделна партитура, която прелива от едно темпо в друго.

Колекцията “Обу” от Виктория Добрева продължи в същия дух, като представи облекла, заимствали от концепцията за вечния кръговрат в природата и света.

Веселин Николов с бранда си VS - VESELIN NIKOLOV показа една истински разчупена и нестандартна колекция, но в същото време достойна дори за изтънчени и претенциозни дами.

Силните жени бяха на фокус за ASTRAEA fashion в дрехите създадени от дизайнерката Таня Карагьозова.

Елементи от мъжкия костюм и деконструктивни акценти и аксесоари създават идеалната визия за съвременната забързана дама в колeкцията Rue Noire на Ани Добараджиева.

Вечерта завърши с първите по рода си и ексклузивно представени кърпи и аксесоари за глава на новия бранд HeadKnot. “Философията и града”, както се нарича колекцията е предназначена за съвременната жена, която цени времето си и знае как да го използва.

След вълнуващото ревю, ВИП гостите на събитието бяха поканени да присъстват на “афтър партито” в Street lounge Hotel Marinela, където любезният екип на Playboy България продължи вечерта със спиращо дъха ревю на най-горещите момичета от списанието.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама