Как да избегнем болката в краката при носене на токчета


Как да избегнем болката в краката при носене на токчета
Снимка: iStock/Guliver

Обувките на високи токчета са стилни и женствени, но често причиняват неприятни болки в краката. Затова ето няколко съвета, трикове и упражнения, които ще облекчат болката:

1. Избирайте правилния размер обувки 

Генерална и доста често срещана грешка при жените е купуването на обувки, които не са по техен размер само защото са красиви. Колкото и да ви харесват, ако не са вашият размер, няма да можете да ги обуете повече от няколко пъти.

2. Силиконови стелки 

Те са напълно невидими за останалите. Застават точно на мястото, където има най-голямо напрежение и намаляват вероятността от неприятните болки. Кракът е стабилен и не се трие в обувката, което предпазва от образуване на мазоли.

3. Избирайте обувки с дебел ток 

Дебелата пета държи крака стабилно и е доста по-удобно. Ако ви се налага да носите обувки с висок и тънък ток, то се опитайте да е колкото се може по-рядко. Проблемът при тях е, че кракът започва да трепери, не е достатъчно стабилен и дори е възможно да паднете.

4. Правете подходящи упражнения

Те ще тренират краката ви и ще ви помогнат да се справите по-лесно с болката и напрежението, което красивите обувките ще ви донесат. Следните упражнения биха били полезни за вас:

Гледащо надолу куче - поза от йогата, която облекчава болката;

Разтягане на прасците - след това е важно да ги масажирате, за да няма напрежение;

Кръгове на глезена – раздвижвайте глезена си в кръг;

Повдигане на таза.

Това са упражнения, които ще ви помогнат да свикнете с носенето на високи обувки и също така ще облекчат болката ви. Добре е да ги правите всеки ден, ако имате възможност, за да свикнете и да нямате никакви проблеми с високите токчета.

5. Правете почивки 

Ако имате възможност, събувайте обувките си през определен период от време, за да може краката ви да си починат и да не е постоянно напрежението върху тях.

6. Избягвайте обувки с тънка подметка 

Тези обувки ще ви причинят ужасна болка в пръстите и в предната част на краката. Купувайте такива с лека платформа, за да може да поема натиска и болката да е по-малка.

7. Правилно ходене 

Много важно е да ходите правилно, когато носите високи токчета. Опитайте се да вървите изправени и да балансирате. Все пак ходенето с високи обувки и с кецове не е еднакво. Имате нужда от тренировка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама