Ако го обичаш, защо би искала да го промениш?


Ако го обичаш, защо би искала да го промениш?
Снимка: iStock/Guliver

Срещате човек и се влюбвате в него. Обичате го с цялото си сърце и искате да бъде в живота ви завинаги. Но след като премине фазата на влюбването забелязвате, че неговите действия не отговарят съвсем на вашите изисквания. Той не показва любовта си към вас по начина, по който бихте искали да я покаже. И не се държи по начин, по който си представяте, че трябва да се държи идеалният за вас мъж. Тогава какво да правите? Причина ли е това за безпокойство и трябва ли да искате от него да се промени?

Да, това би трябвало да е причина за безпокойство, ако това, което искате в тях, е толкова важно за вас, защото факт е, че хората не се променят, освен ако не искат. Не можете да принудите някого да бъде който не е, дори ако мислите, че е за негово добро. Целият "ако ме обичаш, ще направиш това" мотив е обезпокоителен, защото да, ако той ви обича, би могъл да се променят, но ако вие го обичате, защо ще искате да се променя? В тази ситуация може би е време да погледнете вътре и да видите дали това наистина е човекът за вас, човекът с когото искате да прекарате живота си.

Но в същото време не бива да се притеснявате, ако той не е този, които първоначално се надявахте да бъде, ако можете да видите други причини, поради които ги обичате толкова много. Можем да срещнем някой, който няма нищо общо с онова, което си мислим че искаме, но откриваме, че има определени качества, от които наистина имаме нужда. Само защото не забелязват някои неща, не означава, че не им пука. Хората показват любов по много различни начини и може би те изразяват това по начини, които вие не забелязвате. Може би просто трябва да погледнете.

В крайна сметка, трябва да бъдем оптимисти, но истински да мислим. Можем да изберем да останем верни на нашите идеали, да си тръгнем и да намерим някой друг, с когото вярваме, че сме по-съвместими, или можем да приемем партньора си за това, което е и да го обичаме точно такъв, какъвто е. Тук няма правилно или погрешно, то просто се свежда до това, което искаме в живота си. В крайна сметка заслужаваме да бъдем щастливи и заслужаваме любов, която може да ни направи такива.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама