Да бъдеш видяна, чута и обичана


Да бъдеш видяна, чута и обичана
Снимка: iStock/Guliver

Сърцето на човечеството бие за тези три неща: желанието да бъдеш видян, желанието да бъдеш чут и желанието да бъдеш обичан.

Всяка жена заслужава да бъде видяна заради това, което е тя самата. Не заради прическата или дрехите й. Не заради това, което мислите, че представлява. Не заради това, което си представяте. Седнете и говорете с нея. Мислете преди да реагирате. Копайте по-дълбоко от повърхността.

Всеки ден се питайте „Как мога да видя хората?” Гледате ли ги в очите или гледате през рамото им? Колко често правим оценка за човека срещу нас на база това, което виждаме - вместо да отделим достатъчно време, за да чуем историята му?

Всяка жена заслужава да бъде чута. Не винаги трябва да помагате или окуражавате - понякога най-голямото нещо, което можете да направите за друг човек, е просто да го чуете. В това се крие достойнство и благодат.

Всяка жена заслужава да бъде обичана красиво. А вие как обичате? Винаги ли с картички, цветя и шоколад? Понякога любовта е най-красива, когато е тиха. Когато е в силното стискане на ръката в знак на подкрепа, в стоенето буден цяла нощ, защото тя не може да заспи, в изгорялата вечеря, която ядете сякаш е кулинарен шедьовър.

Никой не е перфектен и всеки носи своя емоционален багаж. Но всеки се нуждае от любов. Любовта е да разберем, че не сме сами в този свят, че има поне едно сърце, което тупти с нашия ритъм. Любовта е това, което ни помага да се събудим утре. Любовта е да знаем, че сме видени. Любовта е как да знаем, че сме чути. Любовта е това, от което се нуждаем.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама