Да усетите пеперуди стомаха, дори когато сте с друг


Да усетите пеперуди стомаха, дори когато сте с друг
Снимка: iStock/Guliver

Да се вълнувате от флиртуването с някой нов мъж е нормално, но може да стане малко по-сложно, когато вече сте обвързани. Да, със сигурност е изкушаващо и приятно да изпитвате "пеперуди в стомаха", когато го видите, но трябва да си дадете реална сметка какво може да се случи.

Как ще се развие ситуацията и какво точно ще стане с новата ви тръпка и стария ви партньор зависи само от вас.

Проучвания доказват, че повече от 60% от обвързаните хора се чувстват развълнувани от мисълта да флиртуват с някой друг поне веднъж годишно. Тези пеперуди в стомаха, които чувствате към някого другиго освен към вашия партньор, не са непременно знак, че връзката ви е в опасност, а по-скоро е биологичен импулс, предаден на тялото ви.

Флиртуването с някой нов мъж е вълнуващо само заради факта, че ви кара да се чувствате добре - привлекателни и обект на внимание. Това е нашето вътрешно желание за разнообразие, което при една улегнала и сериозна връзка често липсва, ако не си го създавате сами, разбира се.

Идва момент в дългите взаимоотношения, когато се чувствате по-комфортно с партньора си. Губите това усещане за пеперуди в стомаха, което предизвиква интереса към някой нов. Това не означава непременно, че вече не обичате и не се грижите един за друг, но често не се чувствате ценени.

Няма нищо лошо, ако за кратък период някой нов човек ви напомни кой сте наистина. Това от гледна точка на отношенията ви с партньора може да има положителен ефект, защото ще ви разнообрази и ще ви помогне да оцените сегашната си връзка. Може да ви даде и допълнителни идеи за това как да върнете искрата в отношенията си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама