Не съм слаба, че се влюбвам


Не съм слаба, че се влюбвам
Снимка: iStock/Guliver

Не съм слаба, че си позволявам да чувствам, да се отворя за някого и да му позволя да види части от мен, които съм крила преди от другите и че строя мостове вместо стени.

Не съм слаба, че показвам на някого колко много ме е грижа за него или да му го кажа. По-скоро бих им показала какво точно означават за мен, отколкото да играя игрички. Не съм слаба, че съм истинска.

Не съм слаба, че давам на някого шанс и цялото си внимание, защото вниманието означава интерес, любопитство, инвестиция и че съм готова да го опозная.

Не съм слаба, че отделям време за някого, за когото ме е грижа, дори обществото да ми казва, че трябва да давам вид на по-заета, за да изглеждам по-атрактивна.

Не съм слаба да разкривам прекалено много или да казвам прекалено много, защото да бъдеш защитен е готино и сигурно, но не е искрено, не е там, където ще намериш искрата.

Да се влюбиш не е слабост, слабост е само, когато се опиташ да избягаш от нея, когато се опиташ да играеш с нея, когато се отнасяш с нея сякаш е игра и когато я отблъскваш всеки път, когато почука на вратата ти.

Слабост е само да искаш да излекува егото ти, а не сърцето, когато само искаш да знаеш, че си желана и когато се интересуваш повече от това да взимаш, отколкото да даваш, когато разбиваш крехки сърца вместо да ги лекуваш.

Защото любовта изисква смелост, кураж, сила и безстрашност.

Любовта има нужда от някой, който не се страхува от отхвърляне, който не е готов да се откаже при появата на трудност, който никога няма да се измори да я търси и някой, който вярва в нея независимо колко пъти е бил нараняван.

И ако мислите, че да се влюбиш е слабост, значи никога не сте били достатъчно силни да обичате, достатъчно силни да чувствате, достатъчно силни да дадете сърцето си на някого другиго и достатъчно силни да разбиете собственото си сърце.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама