Той е навикът, с който трябва да се разделите


Той е навикът, с който трябва да се разделите
Снимка: iStock/Guliver

Телефонът ви позвънява след месеци на тишина.

Това е той. Същият мъж, който си играе с вас и вашите чувства по-дълго, отколкото може да признаете.

Правите скриншот. Пращате го на приятелите си, които ви отговарят с "не". И знаете, че не трябва да му отвръщате на съобщението. Правилното нещо е да оставите телефона и да се преструвате сякаш не се е случило.

Но е станало и той все още ви влияе. Това е коренът на проблема. Едно гласче във вас ви казва: "Това е просто съобщение. Една снимка. Едно харесване."

Продължавайте да си казвате това. Продължавайте да си повтаряте, че е нищо. Това е просто едно съобщение, което няма да доведе до нищо.

Не сте го чувала от известно време. Липсва ви. Повече от това, вие сте любопитна. Дали се вижда с някоя нова? Дали и вие му липсвате? Защо ми пише? Но въпросът, който не ви дава мира, е "Дали този път ще бъде различно?"

Искате да вярвате, че ще бъде. Искате да се надявате, че се е променил. Искате да вярвате, че и вие сте го направила и този път нещата ще се случат, както трябва.

Затова отговаряте и чакате.

И изведнъж това се превръща в игра на шах в чудене кой ще направи следващия ход.

Казахте, че не искате да играете повече, но ето, че го правите.

Отново започвате да се въртите в същия кръг, намирате се на същото място, където сте били преди месеци, осъзнавайки, че нищо не се е променило.

Той е навик, с който не може да се разделите.

Имате общи спомени, познавате го повече от всеки друг и искате от цялото си сърце отново да се съберете с него. Но може би всеки от вас трябва отделно да порасне и да стане човекът, който трябва да бъде. И вероятно, когато това се случи, ще намерите обратно пътя си един към друг. Но в момента ситуацията с него само ви наранява. Той идва и си тръгва, за да види дали това ви влияе.

Ако искате да го победите в играта му, спрете да я играете. Запомнете - момчетата играят игри, мъжете не го правят.

Затова следващия път, когато той ви пише, когато сте изкушени да му отговорите, просто го игнорирайте. Накарайте го да осъзнае какво е да живее без вас. След това просто си живейте живота без него.

Ако искате друго развитие с него, трябва да направите нещо различно. Поставете си собствени цели. Поработете върху себе си, за да може, когато се погледнете в огледалото, да се гледате с възхищението, което заслужавате. Вие не сте слаба, както преди сте се чувствала, отговаряйки му.

Когато след време получите съобщение, което не ви смущава, може да отговорите. Но дотогава е по-добре да не го правите.

Когато отново намерите обратен път един към друг (защото това много вероятно ще се случи), се уверете, че сте се променила. Това е единственото нещо, което е под ваш контрол. Бъдете сигурни, че водите живот, който е толкова прекрасен, че той иска да бъде част от него. Бъдете толкова силни и независими, че вие да бъдете тази, която да се обади.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама