Есенен пай с тиква и ябълки


Есенен пай с тиква и ябълки
Снимка: foodieboulevard.com

Този пай с тиква и ябълки е с вкус на есенна любов.

Необходими продукти:

Основа:

1 яйце

100 гр разпукан лимец за готвене

100 гр пълнозърнесто брашно

1 ч.л. бакпулвер

50 гр кокосова захар

180 гр краве масло

Плънка:

4 ябълки, сорт Флорина

300 гр тиква

180 гр кокосова захар (или друга по избор)

1 яйце

20 гр масло

30 гр стафиди

30 гр сурово белено слънчогледово семе (или други сурови ядки по избор

Шепа кокосов чипс за поръсване

Начин на приготвяне:

Оставете маслото за няколко часа да се размекне. Нарежете го на кубчета. Включете фурната на 160 градуса.

Смелете лимеца с чопър или друг уред по желание.

Пресейте брашното с бакпулвера и към тях добавете размекнатото краве масло, смления лимец, яйцето и кокосовата захар. Омесете еднородно маслено тесто.

Във форма по избор разпределете тестото по дъното и по стените, така че да оформите еднакво дебела основа и бордове от всички страни.

Изпечете основата за 10 минути, а междувременно пригответе плънката.

Нарежете ябълката и тиквата на кубчета. Добавете ябълката и тиквата към останалите продукти и разбъркайте много добре.

Извадете основата от фурната, изсипете плънката върху нея и върнете пая във фурната. Печете на 150 градуса 30тина минути или докато плънката придобие приятен златист цвят и тиквата омекне напълно.

Извадете пая от фурната и по желание поръсете отгоре малко кокосов чипс с морска сол за приятна сладко-солена нотка.

Сервирайте пая напълно охладен.

Източник: foodieboulevard.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама