Канелени рулца с глазура


Канелени рулца с глазура
Снимка: supichka.com

Канелените рулца са един от сладкишите, които категорично ще ви харесат. Идеални за закуска, перфектни за кафето или чая, изключително подходящи и за коледната коледната.

Необходими продукти:

1 кг брашно

1 кубче прясна мая

500 мл прясно мляко

2/3 чаена чаша захар

2 броя яйца

100 грама краве масло

За пълнежа:

30 грама краве масло

2 супени лъжици канела

1/2 чаена чаша захар

За глазурата:

100 грама крем сирене

1/2 чаена чаша пудра захар

1 брой ванилии

3 супени лъжици прясно мляко

Начин на приготвяне:

Стоплете млякото до степен спокойно да можете да държите пръст в него. Добавете захарта, две супени лъжици брашно и прясната мая. Разбъркайте добре и оставете настрана, докато набъбне. Междувременно пресейте брашното, а яйцата разбийте, разтопете и маслото на водна баня. След като квасът е готов, направете кладенче в брашното, изпейте кваса в него, както и разбитите яйца и маслото. Замесете меко гладко тесто, намажете го с олио, покрийте с прозрачно фолио и оставете настрана за около 30 минути докато втаса и удвои обема си.

Разбъркайте захарта с канелата. Разделете втасалото тесто на три части и от всяка от тях разточете блат. Намажете блата с масло, поръсете обилно със сместа от захар и канела и завийте на руло. С остър нож изрежете колелца с дебелина около 2-3 см и ги наредете в тава, в която предварително сте сложили хартия за печене. Крайчетета на всяко рулце притиснете малко по-силно, защото по време на печене рулцата ще набъбнат и ако крайчетата не са добре прилепнали, ще се разтворят. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути, или докато кифличките придобият апетитен златист цвят.

Докато кифличките се пекат, пригответе глазурата. Глазурата не е задължителна, но обогатява вкуса на канелените кифлички. Разбийте крема сиренето, захарта, ванилията и прясното мляко до получаване на течна хомогенна смес. С помощта на лъжица поръсете изпечените и изстинали кифлички с глазурата.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама