Крехки печени крилца с хрупкава коричка


Крехки печени крилца с хрупкава коричка
Снимка: foodieboulevard.bg

Не всичко хрупкаво и сочно непременно е резултат от дълбоко пържене или паниране с тонове мазнина. И тази рецепта го доказва.

Необходими продукти:

1 кг пилешки крилца

7-8 оризовки (или сухари)

2-3 с.л. сусамово семе

2-3 с.л. мляно ленено семе

1 ч.л. пушен червен пипер (или други подправки по желание)

Сол на вкус

100 мл зехтин за готвене или разтопено масло (може и кокосово без аромат)

50 мл тахан по желание

2 яйца

Начин на приготвяне:

Застели плитка тава с хартия за печене и загрей фурната на 160 градуса.

С помощта на чопър или мини резачка смели оризовките до получаване на дребни трохи.

Към оризовите трохи прибави сусамовото семе, лененото семе, избраните подправки и солта. Разбъркай добре.

С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай зехтина, тахана и яйцата до получаване на еднородна смес.

С четка за готвене намажи всяко крилце с малко от яйчено-тахановата смес, а отгоре поръси със сухите продукти (смлените оризовки, семената и подправките) така, че да полепнат равномерно по повърхността на цялото крилце. Повтори с всички крилца.

Подреди крилцата в тавата и печи 45-50 минути или до готовност.

Поднеси с гарнитура по желание.

Източник:  foodieboulevard.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама