Лесна рецепта за торта Гараш


Лесна рецепта за торта Гараш
Снимка: supichka.bg

Класическата торта Гараш е леко освежена, за да бъде по-лека.

Необходими продукти:

За блата:

8 броя белтъци

200 грама пудра захар

300 грама орехи

20 грама брашно

За крема:

300 грама заквасена сметана

300 грама шоколад, най-добре за готвене

1 чаена чаша захар

За глазурата:

100 грама шоколад

1 супена лъжица краве масло

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за торта Гараш е подготовката на блатовете. Отделяте белтъците от жълтъците на 8 яйца. С помощта на миксер разбивате белтъците заедно с пресятата пудра захар докато станат на сняг. Добавяте пресятото брашно и смлените орехи разбърквате внимателно с дървена лъжица. Разпределяте сместа на 3 или 4 блата. В тава, например с падащи стени, слагате хартия за печене, слагате една част от сместа печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до придобиване на апетитен златист цвят. След изпичане оставете блатовете да се охладят добре.

За приготвянето на крема за тортата Гараш, първо разтопете шоколада на водна баня. Може да използвате обикновен черен шоколад, но най-добре е да използвате шоколад за готвене. Разбийте сметаната със захарта до разтопяване на захарта, след което добавете разтопения шоколад при непрекъснато бъркане до получаване на хомогенна смес. Оставете крема на студено за около 30-40 минути, за да стегне добре. Идва моментът, в който да сглобите тортата. В ринг, или просто в голяма чиния, в която ще сложите тортата Гараш слагате блат, върху него крем и повтаряте процедурата, докато блатовете свършат. Трябва да замажете тортата и отстрани. Оставете тортата да се охлади в хладилника.

Финалният момент е подготовката на глазурата за тортата Гараш. Разтопявате на шоколада с кравето масло на водна баня докато стане хомогенно. Заливате тортата. Класическата рецепта за торта Гараш гласи, че в този момент следва да очертаете 16 парчета, за да можете да ги отрежете лесно, след като глазурата стегне, но и да не го направите (както е приготвена тортата на снимките) не е проблем. Отново според класическата рецепта тортата се поръсва в кръг със зелено боядиса кокосови стърготини. За да избегнем твърде изкуствения вид, в случая тортата е поръсена със смлян шам фъстък.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама