Ньоки със зеленчуци


Ньоки със зеленчуци
Снимка: harryandlexy.com

Тази рецепта е семпла, но изпълнена с цветове. Освен италиански ньоки, съдържа цял куп свежи зеленчуци – патладжан, тиквичка, чушка, лук, гъби…

Продукти за 4 големи или 6 малки порции:

750 гр ньоки

300 мл зеленчуков бульон

150 гр.кафяви печурки

125 гр сирене

50 гр шунка "Шварцвалд"

40 гр орехи

20 гр масло

2 с.л. слънчогледово олио

1 малък патладжан

1 тиквичка

1 жълта чушка

1 глава лук

1 ч.л. сол

½ ч.л. босилек

1/8 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте патладжана. Нарежете го на малки кубчета.

Сипете в дълбок тиган олиото и го загрейте. Изсипете патладжана вътре. Посолете с ½ ч.л. сол. Запържете за няколко минути, след което похлупете с капак и оставете на средна температура.

Обелете и нарежете на ситно лука. Сложете го в тигана, разбъркайте и пак затворете.

Нарежете едно по едно първо чушката, после гъбите и накрая тиквичката и ги добавяйте в тигана.

Махнете капака настрана и добавете зеленчуковия бульон. Оставете почти да изври водата като бъркате от време на време.

Добавете подправките и останалата ½ ч.л. сол. Нарежете на малки кубчета сиренето и сложете в тигана. Разбъркайте. Похлупете, за да остане топло и махнете от огъня.

Сложете нов тиган и загрейте в него маслото. Изсипете ньоките вътре и ги запържете според опаковката (около 5 минути) до златисто-кафяво.

През това време нарежете шунката на тънки лентички и пригответе чинии за сервиране.

Сложете първо зеленчуците, отгоре ньоките и декорирайте с шунката и орехите.

Източник: harryandlexy.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама