Пилешко руло с омлет с пастърма


Пилешко руло с омлет с пастърма

Божествено пилешко руло с пилешки пържоли от бут и омлет с пастърма с чимен. Без излишни подправки и аромати, само естествените вкусове на месото и омлета. Фантастична комбинация, подсилена от пикантния чимен, който е абсолютно задължителен за тази рецепта.

Необходими продукти:

6 броя пилешки пържоли от бут с кожа

5 яйца

30 г масло

150 г пастърма с чимен

черен пипер

сол

4-5 с.л. заквасена сметана

2 с.л. червен пипер

50 мл олио

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Почистете добре пилешките пържоли от жили и излишни мазнини. Внимателно отстранете кожата с издърпване с ръка, като се стремите да запазите цялостта й. Покрийте пържолите с прозрачно, кухненско фолио, върху дъска и начукайте пържолите, така че да бъдат равномерно дебели. Вземете голяма тава, наредете кожите по дължина и подредете пържолите една до друга, върху тях, две по две по дължина. Поръсете с черен пипер и малко сол. 

В купа разбийте яйцата с вилица, добавете сол и черен пипер и нарежете парчета пастърма на тънко. Стопете маслото в тиган на среден огън и излейте яйчената смес. Пригответе омлет.

Изчакайте да се охлади и го поставете върху подредените пилешки пържоли.

Започнете от късата страна и навийте на руло пържолите с омлета.

Покрийте го със заделените кожи. Оформете го добре на руло и го завържете на три места с канап.

Поръсете с червен пипер и полейте със струйка олио. Налейте 1 ч.ч. вода в тавата, покрийте я с фолио и печете рулото 30 минути, след това отстранете фолиото и с помощта на четка го намажете тънко със заквасена сметана. Печете рулото още 30-40 минути, до готовност и хрупкава, златиста коричка.

Извадете и го оставете да почине 15 минути, преди да го разрежете и поднесете.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама