Ягодови тарталети


Ягодови тарталети
Снимка: harryandlexy.com

Красиви, семпли и лесни за приготвяне. Ягодовите тарталети изглеждат не само пленяващо, но и имат изискан лек и ненатрапчиво сладък вкус.

Необходими продукти за тестото (за 6 големи (12см) или 8 по-малки тарталети):

200 гр брашно

125 гр масло

70 гр захар

Продукти за крема:

200 гр крема сирене за мазане

50 гр бял шоколад

Продукти за глазурата:

350 гр ягоди

250 мл студена вода

25 гр захар

1 пакетче глазура за торта (желатинова заливка за плодова торта)

Начин на приготвяне:

Нарежете маслото на кубчета. Сложете го в купа. Добавете захарта и брашното. Омесете с ръце тесто и го оформете на топка. Разделете тестото на 6 еднакви по размер топчета. Сложете по едно във всяка от формите.

Притискайки с пръсти, разстелете равномерно по дъното и стените и оформете "кошничката". Надупчете дъното с вилица. Пъхнете в хладилника за 1 час.

В предварително загрята фурна на 180ºС печете за около 15 минути, докато тарталетите придобият златист цвят. Извадете и оставете да изстинат напълно, преди да извадите от формата.

Разтопете шоколада на водна баня. Добавете крема сиренето и разбъркайте с миксер, докато се смесят на хубав крем. Пъхнете в хладилника.

Измийте ягодите. Нарежете ги на малки филийки (или кубчета).

Разделете крема върху тарталетите и го разнесете равномерно. Подредете отгоре ягодите.

Изсипете в съд на котлона (средна температура) глазурата за торта и захарта. Прибавете малко от водата и бъркайте. Като не спирате да бъркате, прибавяйте постепенно водата. Оставете да заври и продължете с бъркането още 1-2 минути, докато течността стане гъста и прозрачна.

Изсипете глазурата върху тарталетите като започнете от центъра и продължите към външния ръб. Пъхнете десерта за около час в хладилника.

Тази рецепта е на нашите приятелки harryandlexy.com.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама