Шоколадов мус с Бейлис


Шоколадов мус с Бейлис
Снимка: harryandlexy.com

Тази рецепта е доста лесна, отнема съвсем кратко време за приготвяне и е невероятно вкусна. Количеството мус е за 4 порции, но тъй като е много сладък, може да го разделите и на 6 по-малки.

Необходими продукти:

100 гр черен шоколад

75 гр масло

50 гр захар

20 мл Бейлис

2 яйца

1/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Разтопете на водна баня шоколада. Добавете първо маслото, а после и Бейлиса. Разбърквайте непрекъснато, докато се смесят напълно.

Отделете белтъците от жълтъците.

Сложете жълтъците в купа на водна баня. Разбийте с миксер. Добавете захарта и бъркайте, докато получите лек светъл крем.

Сипете крема в шоколада и разбъркайте с шпатула.

Сложете белтъците в чиста суха купа. Прибавете солта и разбийте с миксер на висока степен, докато станат на пухкав сняг.

Сипете "снега" към шоколадовата смес. Разбъркайте със шпатула или лъжица до напълно смесване.

Разделете муса по равно в 4 купички или чашки. Покрийте с прозрачно фолио и пъхнете в хладилника за поне един час.

Източник: harryandlexy.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама