Шоколадови маслени сладки с орехи


Шоколадови маслени сладки с орехи
Снимка: harryandlexy.com

Тази рецепта е специално за хората със забързано ежедневие, които винаги са заети, но все пак искат да се поглезят от време на време.

Необходими продукти за около 40 броя:

275 гр брашно

225 гр масло (стайна температура)

130 гр захар

50 гр орехи

25 гр какао

1 голямо яйце

1 ч.л канела

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

2 с.л. захар + 1/2 ч.л. канела за овалване на сладките (само ако искате да направите и захарна коричка, ако не – може да прескочите тази стъпка)

шоколадови сладки

Начин на приготвяне:

Пресейте в купа брашното, какаото, канелата, бакпулвера, солта и разбъркайте.

В друга купа разбийте мекото масло, захарта и яйцето.

Натрошете орехите в хаванче. (Може да използвате и кухненски робот, но на слаба скорост и за кратко – хубаво е орехите да останат на по-големи парченца, а не на прах, за да се усещат по-добре.)

Съберете всичко в една купа и разбъркайте до получаването на меко тесто.

Увийте тестото в прозрачно домакинско фолио и пъхнете в хладилника за 1 час.

Пригответе си тава с хартия за печене. Сложете в купичка 2 с.л. захар и ½ ч.л. канела и разбъркайте. Пуснете фурната да се загрява.

Извадете тестото. Откъснете парченце и го оформете на топче с големината на малък орех. Сплескайте леко топчето върху дланта си. Притиснете го от едната страна леко в захарта с канелата и го поставете върху хартията за печене със захарта нагоре. Повторете, докато свършите тестото.

Пъхнете тавата във фурната и печете 10 минути на 180°С.

Оставете сладките за 5 минути да изстинат на тавата, после преместете на решетка или скара до пълно изстиване.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама