Спаначено руло с крема сирене


Спаначено руло с крема сирене
Снимка: supichka.com

Спаначеното руло е подходящо за предястия или лека вечеря. Може да добавите шунка, пушена риба или пък сушени домати.

Необходими продукти:

300 грама спанак

3 яйца

1 чаена лъжица бакпулвер

1/3 чаена лъжица черен пипер

400 грама крема сирене

2 скилидки чесън

100 грама фино нарязана шунка

Начин на приготвяне:

Спанакът трябва да е замразен и ситно нарязан. Размразявате спанака, разбивате яйцата, смесвате ги, след което добавяте 1/2 чаена лъжица сол и бакпулвера. В голяма тава, например тавата на фурната, поставяте хартия за печене, след което изсипвате сместа и я разпределяте равномерно. Печете в предварително загрята на 170 градуса за около 10-12 минути.

Скилидките чесън нарязвате на ситно, или ги счуквате в хаванче. Разбърквате чесъна с крема сиренето Рупите и бъркате добре, до получаване на фин крем. След като спаначеният блат е изпечен го оставате да се охлади. Обръщате го върху друг лист хартия и много внимателно отделяте блата от хартията.

Намазвате блата с крема равномерно, поставяте едно от друго и парченцата тънко нарязана шунка, след което навивате блата внимателно на стегнато руло, което опаковате в хартия за печене, или стреч фолио. Оставяте спаначеното руло за час в хладилника, за да стегне и да се овкуси добре. При сервиране режете с тънък нож, а рулото съхранявате в хладилник.

Източник: supichka.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама