Запечени тиквички с кисело мляко и сирене


Запечени тиквички с кисело мляко и сирене
Снимка: harryandlexy.com

За тази запеканка са нужни малко продукти и се приготвя бързо, особено ако имате кухненски робот за настъргването на тиквичките. Но и да нямате такъв, работата пак не е много, тъй като обикновено 3-4 броя са достатъчни. Ястието е много ефирно и леко.

Необходими продукти:

700 гр тиквички

500 гр кисело мляко

250 гр сирене

2 яйца

3 скилидки чесън

2-3 стръка копър

2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките добре. Ако са млади и крехки – не е нужно да се белят. Настържете ги на ренде или в кухненски робот.

Натрошете на ситно сиренето. Изстискайте чесъна с преса или го нарежете на ситно. Измийте копъра и нарежете. Разбийте яйцата. Прибавете в тях киселото мляко, сиренето, чесъна и копъра.

Изстискайте с ръце силно тиквичките, така че да изтече колкото се може повече вода. Прибавете ги към сместа и разбъркайте.

Пуснете фурната на 200°С. Извадете си тава. Намазнете дъното и стените с олио.

Пресипете сместа и пъхнете да се пече. Печенето варира между 60 и 90 минути в зависимост от това колко добре сте изстискали тиквичките и от размера на тавата. (Пече се, докато водата в тавата се изпари и тиквичките получат хубав златист цвят.)

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама