Царевичен хляб с ядки и семена


Царевичен хляб с ядки и семена
Снимка: foodieboulevard.com

В днешната рецепта няма никаква философия, сложни процеси, втасване, премесване и така нататък. Резултатът обаче ще ви очарова.

Необходими продукти:

4 яйца

200 гр кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат

150 гр царевично брашно

150 гр оризово брашно

50 гр царевица от буркан (или консерва)

50 гр. сурово белено слънчогледово семе

3-4 с.л. микс семена по избор (сусамово, маково, ленено)

щипка хималайска сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса.

Разбийте яйцата. Разбъркайте содата с киселото мляко. Добавете към яйцата.

Пресейте брашното. Добавете към горните продукти. С помощта на кухненски робот или на ръка разбъркайте добре горната смес с всички останали продукти до пълна хомогенност.

Изсипете сместа за хляба във форма за печене (най-успешно се получава в силиконова) и печете 45 минути с вентилатор. От време на време отваряйте вратата за кратко, за да излезе влагата. Изключете фурната и оставете хляба вътре за още 15 минути. Ако фурната ви е твърде силна – следете хляба и го покрийте с парче хартия за печене, за да не изгори горната част.

Охладете напълно и чак тогава нарежете хляба.

* Текстурата на готовия хляб е доста сочна заради наличието на "мократа” царевица. Това не значи, че хлябът е глетав или недопечен и няма как да бъде избегнато. Ако предпочитате по-суха и хрупкава сърцевина – пропуснете царевицата или сложете по-малко количество.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама