5 причини да си правите антицелулитен масаж


5 причини да си правите антицелулитен масаж
Снимка: iStock/Guliver

Целулитът е често срещан проблем, който ни носи единствено неувереност. Появява се при 90% от жените и се развива предимно в периода между 25 и 35 години. Всички се опитваме непрестанно да премахнем "портокаловата кожа", било то с упорити тренировки или антицелулитни кремове. Истината е, че целулитът е устойчив и са нужни много повече усилия, както и евентуална превенция от последваща поява. Антицелулитният масаж съчетава двете изисквания в едно и води до задоволителни крайни резултати.

1. Подпомага циркулацията на кръвта в проблемните зони

Причината, целулитът да се поява на места като седалището и бедрата, е иммено фактът, че движението на кръвта там е по-бавно, а зоната е наситена с мастна тъкан. Антицелулитният масаж, направен от специалист, успява да подобри кръвообращението и да осигури захранване на проблемната зона с достатъчно кислород.

2. Най-ефективният метод

Както вече споменахме има най-различни методи за борба с целулита. Кремовете са моментно решение, а хранителните режими и тренировките не винаги са подходящи. Освен това, за да се разградят мастните клетки и след това да можем да ги "изхвърлим" са нужни около 2 часа активна тренировка, например бягане. При антицелулитния масаж, специалистът знае как и колко да натисне кожата. По този начин той първоначално затопля и размеква мазнините, а след това чрез премерен натиск ги изкарва извън кожата. Разбира се, всичкият целулит не излиза след първата процедура, защото е физически невъзможно. Но след около 10 посещения резултатът е забележителен.

3. Масажист, а не машина, който разбира от праг на поносимост и болка

Често кожата в проблемните ни зони е свръхчувствителна и раздразнена. Освен това всеки човек има собствен праг на поносимост на болката. Разликата между антицелулитния ръчен масаж и всички останали механички техники е именно човекът. Като истински специалист той може да усети вашата поносимост и максимално да облекчи болката с подходящ подход. Всичко това е от значение, когато доверяваш тялото си и дори здравето си в ръцете на друг човек и искаш да се чувстваш добре, а не болезнено след процедурата.

4. Здрава и сияйна кожа за сравнително кратко време

Антицелулитният масаж не е "тежка" процедура, което значи, че може да я правите веднъж или два пъти в седмицата. Така за сравнително кратко време ще се отървете от основните депа на целулита, а кожата ви видимо ще изглежда по-стегната и здрава. Малките дупчици вече няма да се забелязват от пръв поглед, а до края на процедурите ще забележите цялостната промяната на проблемната зона.

5. Предотвратява повторна поява

Едно от най-големите предимства на антицелулитния масаж е, че при всяко посещение той намалява риска от последващо разрастване на целулита. Ако правите профилактично процедурата може да се подсигурите против повторната му поява. Всеки антицелулитен масаж работи срещу задържането на повече от необходимата мастна тъкан. Така ще сте сигурни, че не й оставяте повод за развитие.

***

И макар че лятото отмина, това не означава, че не трябва да се грижите за тялото си. Защото битката с упорития целулит трябва да е постоянна. В Салони за красота Murphy може да се възползвате от специален пакет  Антицелулитни масажи. Може да избирате между: 10 масажа по 40 минути = 300 лв. или 10 масажа по 60 минути = 400 лв.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама