10 истини за връзките, които не трябва да забравяте


10 истини за връзките, които не трябва да забравяте
Снимка: iStock/Guliver

Какво прави една връзка успешна? Има много отговори на този въпрос, но едно от най-важните неща са големите усилия, които полагат и двамата партньори. 

Днес ви предлагаме няколко съвета, които да ви помогнат да подобрите отношенията си с любимия.

1. Не срещаме хората по случайност. Има причина те да пресичат пътя ни

Постоянно срещаме нови хора и всеки познат може да ни научи на нещо важно. Някои хора ни тестват, някои ни учат на важни житейски уроци, други ни помагат да овладеем нови умения, докато четвърти ни правят по-добри личности. Последният тип хора със сигурност са най-важните и тези, които трябва да се опитате да срещнете и да задържите.

2. Във връзките получавате това, което давате

Не очаквайте обвиненията, караниците и обидите да ви донесат усмивки, прегръдки и любов. Ако искате да бъдете разбрани от партньора си, опитайте се да направите същото с него. Каквото повикало, такова се обадило. Това е проста истина, която е напълно вярна.

3. Не се борете да бъдете в нечий живот

Толкова много от нас забравят това просто, но мъдро нещо - любовта не става на сила. Никога не се опитвайте да се борите за място в сърцето на някого. 

4. Хората се променят и това е нормално

Човешките нужди, мисли и вярвания се променят с времето. Ако някой ви каже, че сте се променили, това не трябва да ви разстройва и да ви кара да започнете да търсите собствените си недостатъци. Тъй като тези промени са ви направили по-добър човек. Няма нищо страшно да се разделите с някого, защото вече нямате общи интереси и не гледате в една посока. По-добре да се поздравявате по празници и да пазите мили спомени един за друг, отколкото да бъдете във връзка, която вече не ви прави щастливи. Бъдете истински.

5. Връзките са трудно нещо

Връзката не става перфектна от само себе си. Тя изисква активното участие и на двете страни. Истинска, споделена и почтителна - това са трите неща, които трябва да присъстват във всяка връзка.

6. Научете се как да прощавате

Много хора предполагат, че прошката е знак на слабост. Но истината е, че по този начин не позволяваме на миналото да разруши бъдещето ни.

7. Споровете са загуба на време

Колкото по-малко време прекарвате в спорове с хора, които ви дразнят, толкова повече време ще имате за тези, които обичате. Ако аргументът се случи между вас и парнтьора ви, трябва да се спрете. Не позволявайте гнева да ви завладее. В противен случай може да кажете нещо, за което ще съжалявате до края на живота си. Понякога силните връзки могат да бъдат съсипани от една единствена дума.

8. Не може да промените някого

Единствените хора, които може да променим в този живот, сме самите ние - никой друг. Трябва да се научим как да приемаме хората, които обичаме и да ги ценим заради това, което са. Ако абсолютно не може да толерирате нещо, бъдете честни и обяснете какво ви притеснява. Може би човекът ще иска и ще е готов да се промени заради вас. 

9. Ще бъдете по-добре, ако някои хора си тръгнат от живота ви

Не се страхувайте да промените обкръжението си. Трябва да се научите как да пускате хората, които не ви правят щастливи. Ако не получавате нищо, а само предателство и обиди от някого, когото сте наричали приятел, е време да се разделите с него.

10. Ценете хората, които са около вас

Не забравяйте да казвате на любимите си колко са ценни за вас. Давайте им внимание. Може би някой ден в бъдеще тази връзка няма да същестува - никога не знаем какво може да се случи - но това не означава не трябва да се отказвате от нея в сегашния момент.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама