10 неща, които научих, докато всички се жениха


10 неща, които научих, докато всички се жениха
Снимка: iStock/Guliver

Наближавам 30 и повечето ми приятелки вече имат сериозни приятели или вече са сключили брак. Аз все още нямам планове да се омъжвам и не съжалявам, защото научих няколко ценни урока.

1. "Типът" ти се променя драстично в течение на времето

Започваш да търсиш в мъжа по-дълбоки и солидни качества като отговорност, честност и почтеност вместо да бъде забавен, очарователен и супер атрактивен. Оценяваш партньор, с когото можеш да говориш за смислени неща, за проблемите си, за семейството, за работата си, защото когато порастваш нещата, които имат най-много значение за теб, също драстично се променят.

2. Да намериш правилната кариера е по-важно от това да се омъжиш

Да намериш правилната кариера е най-възнаграждаващият подарък, който може да дадете на себе си. Ще получите нещо, към което да се стремите, и винаги ще ви мотивира да растете и да учите нови неща. Ще ви направи по-добър и щастлив човек.

3. Модерните срещи не си струват, но те учат на много

Модерните срещи не са най-доброто нещо, но с всеки неуспех, който ви се случи, научавате още нещо за себе си и за човека, когото търсите. Научавате също как да обичате сeбе си и че понякога трябва да избирате да бъдете сама вместо с някой, който не се отнася с вас, както трябва.

4. Инвестирайте в няколко добри приятели

Приятелите ви винаги ще бъдат вашата подкрепа. Колкото по-добри приятели имате, толкова по-лесен ще бъде животът ви. Те ще могат да ви помогнат да преминете през почти всичко в живота. Избирайте ги мъдро и винаги ще намерите някого, на когото да се облегнете, когато животът стане труден.

5. Не се установявайте

Не излизайте с някой, само защото сте били сама от дълго време или защото всичките ви приятели вече са женени. Не бъдете във връзка, която не е добра за вас, защото е удобна и не бъдете с някой, който не ви обича по начина, по който заслужавате.

6. Трябва да знаете коя сте, преди да се омъжите

Да се омъжите, когато не сте наясно коя сте и какво точно искате от живота, не е умно решение. Това ще направи връзката ви основният източник на щастие и ще ви накара да следвате стъпките на партньора си, без да спрете и да се запитате дали искате това.

7. Децата не са решението

Да имате деца не означава, че сте подсигурили щастието в брака си. Хора, които имат деца, когато все още не са готови, просто обричат връзката си на проблеми.

8. Няма да "изгубите" женените си приятели

Това е едно от най-големите погрешни схващания - че няма да общувате толкова много с приятелите си, които са вече женени. Когато мине фазата на медения месец, те ще се върнат към нормалния си живот и всичко ще бъде, както преди.

9. Може да направите нещата да се случват сами

Може да получите мечтаната работа, да си купите къща и да пътувате без помощта или одобрението на никого. Когато не сте обвързани, наистина имате света в ръцете си и може да правите това, което искате. Да бъдете независима е хубаво нещо, което ще ви направи богати по много начини.

10. Бракът също не е решението

Както децата, така и бракът не е решението. Ако не сте научили как да намирате щастието сама, няма да го намерите в брака си. Ако не обичате себе си, когато сте сама, няма да го направите, когато сте омъжена.

Хората казват, че бракът ги прави завършени, но истината е, че нищо не може да ни направи завършени освен ние самите, нашите преживявания, страсти, интелект и сила.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама