5 правила за успешна връзка от истински двойки


5 правила за успешна връзка от истински двойки
Снимка: iStock/Guliver

Всяка връзка достига етап, в който любовта, от бурна и страстна, се превръща в рутина. Редица психолози са говорили и анализирали въпросния "коловоз", но на теория нещата винаги изглеждат различно. Затова днес ви предлагаме 5 правила за успешна връзка, дадени от истински двойки, които са се справили с трудните периоди.

1. Ако нещо не ви харесва - кажете го

Няма нищо по-отровно за една любов от преглъщането на гняв, обида и други негативни емоции. Дори да става дума за нещо дребно, кажете го направо. Хем ще ви олекне, хем шансът да изгладите проблема драстично нараства. 

2. Създайте си общи ритуали

Общите ритуали, колкото и обикновени да ви се струват, имат функцията на "емоционален барометър", помагайки ви да поддържате взаимна привързаност. Къпете се заедно, тичайте сутрин, гледайте любим сериал в неделя вечер - ей такива дребни, но "сигурни" неща. 

3. Правете си комплименти

Да, знаем, че можете да изредите поне 5 недостатъка на половинката ви, които ви изкарват от равновесие. Поставете си за цел поне 2 пъти седмично да загърбите критичната си мисъл и да се съсредоточите върху позитивното. Правете комплименти за ризата, парфюма, начина, по който е измил чиниите и т.н.

4. Целувайте се преди излизане

И при всяка друга възможност. Целувката поддържа емоционалната страна на връзката ви, така че не я пренебрегвайте.

5. Бъдете благодарни

Свикнали сме да благодарим на касиерката в магазина, на непознатия, който ни задържа вратата, на колегата, който ни е направил кафе. Въпреки това, у дома често приемаме вкусната вечеря и чистите дрехи за даденост. Време е за малко учтивост и вкъщи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама