5 секс пози, с които може да замениш фитнеса


5 секс пози, с които може да замениш фитнеса
Снимка: iStock/Guliver

Йогата ви отегчава? Тренировките във фитнеса ви докарват мускулна треска? Не обичате да се разхождате сред природата? Мразите груповите занимания?

Изглежда, че по отношение на физическата активност сте безнадежден случай. Но все пак... има един определен вид физическа активност, който ако не може да замени напълно фитнеса, то със сигурност е по-приятен от него. Точно така, говорим за секса.

Всички знаем, че със секс се изгарят калории, особено при по-акробатични пози. Така че защо да не съчетаете полезното с приятното и тренировката с оргазмите? Ето някои пози, които ще ви бъдат от полза.

1. Количка

За тази натоварваща секс поза вие се навеждате и поставяте ръце на пода. Партньорът ви вдига краката ви и прониква във вас отзад. Ако сте в достатъчно добра форма, дори можете да се разхождате из стаята, докато правите секс – все едно сте ръчна количка.

Тази поза натоварва вашите ръце и корем, освен това е забавна. Но вероятно няма да достигнете оргазъм в нея.

2. Ездачка

Партньорът ви лежи или седи на леглото, а вие се качвате върху него и го възсядате. Може да сте с лице към него, а може и да се завъртите и да сте с гръб към него – обърната ездачка.

В тази позиция вие контролирате всичко, освен това е страхотна за оргазъм, така че улучвате с един куршум два заека. В зависимост от това колко буйно яздите партньора си, можете да увеличите интензивността на мускулното натоварване. Но и бавните движения също работят за корем, бедра и ханш.

секс

3. Мост

Лягате по гръб на леглото и повдигате ханша си нагоре, като използвате ръцете и краката си за опора. Партньорът ви е на колене и прониква във вас в мисионерски стил.

Тази поза натоварва най-много корема, ханша и бедрата от всички вариации на секса.

4. Планк кучешка

За разлика от стандартната кучешка, при която заставате на 4 крака, тук лягате по корем напряко на леглото и спускате ръце на пода, така че половината ви тяло да е извън леглото в позиция планк.

Докато партньорът ви прониква отзад, вие натоварвате ръцете и корема. Ако сте по-амбициозни, можете дори да опитате да правите лицеви опори по време на секса.

5. Крака над главата

Тази поза е страхотна, ако искате да се разтегнете. Тя е направо сексуална йога.

Лягате на леглото, партньорът ви вдига краката ви над главата си и прониква във вас. Може да ги вдигне още повече, така че да отидат над тялото ви и вашата глава. Макар тази поза да не изгаря много калории, разтягането е важна част от добрата физическа кондиция.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама