6 знака, че сами проваляте връзката си


6 знака, че сами проваляте връзката си
Снимка: iStock/Guliver

Всяка от нас иска да има щастлива връзка с половинката си. Но понякога, без дори да осъзнаваме, ние сами си вредим и с действията си разрушаваме постепенно отношенията си.

1. Сравнявате се с другите

Без да забелязвате, вие се сравнявате с познати, с омъжените си приятелки, с членове на семейството си, със звезди, с непознати по улицата - спрете. По този начин вие тотално проваляте връзката си, ако продължите да гледате и да се чудите какво другите правят. Прекратете това. Спрете да се чувствате сякаш сте по-малко значими или пък, че вие и вашият партньор не сте достатъчно добри. Просто се фокусирайте върху вас двамата и как може да изградите здрава връзка. И започнете да мислите малко по-положително за отношенията ви и за вас самата.

2. Разстройвате се заради малки неща

Слушайте, вашата половинка не е перфектна и познайте какво? Вие също не сте. Когато постоянно мислите за нещата, които сте направили грешно или пък се палите заради всички малки неща, които не харесвате в любимия си, е време да си поемете дълбоко въздух и да се успокойте. Той може да ви ядосва, да ви дразни понякога, но той все още е мъжът, който ви обича. Спрете да слушате онова малко гласче в главата ви, което непрестанно ви казва, че той не е достатъчно добър. 

3. Играете игричката "Ще чакам той да ми пише"

Вече не сме в училище, не е време да играем игрички. Може би мислите, че давате урок на половинката си, като не му пишете, защото сте му ядосана, но това не е продуктивно за никого. Не само ще бъдете ядосана, когато той не отговори по начина, по който очаквате, но той също ще бъде разочарован, тъй като няма да знаят какво не е наред и как да го поправят.

Not only will you be mad when he/she doesn’t respond the way you want them to, but they’re going to be frustrated as well, because they won’t know what’s wrong or how to fix it.

4. Вие анализирате хипотетични ситуации

Ако не се е случило, не трябва да се притеснявате за това. Доста просто.

5. Прекалено много мислите за нещата

Това е трудно, защото понякога ние дори не забелязваме, когато прекалено много мислим за ситуацията. Но ако постоянно мислите за потенциални действия, чудите се за неща, които сте искали да кажете или да направите различно, или пък се питате какво ще направите, ако.... се случи, спрете още сега. Не само си причинявате много стрес, но това ще накара половинката ви да се чувства сякаш живеете със съжаления.

6. Гледате прекалено напред в бъдещето или прекалено назад в миналото

Миналото може да е един от най-добрите ви училите, особено в една връзка. Но ако се уловите, че се връщате към стари спорове, преосмисляте минали конфликти или пък просто се завръщате към старата драма - това не е продуктивно. 

Същото важи и да гледате за бъдещето. Трябва да мислите какво ще се случи, но не може да съществувате там. Да, правилно е да мислите за някои бъдещи неща, но не започвайте да си правите планове за бъдещето, което е толкова неясно. Живейте за момента. Ценете се един друг. Спрете да позволявате на съзнанието ви да контролира това, с което сърцето ви вече се справя. И обичайте, просто обичайте с цялото си сърце.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама