7 съвета за поддържане на любовта


7 съвета за поддържане на любовта
Снимка: Istock/Guliver

В началото всяка връзка е идилична и се чувствате прекрасно. Да, но постепенно нещата се усложняват. Започвате да се опознавате, срещате трудности и стигате дори до семейни посещения при психолози. Следващите съвети ще ви помогнат да бъдете щастливи заедно.

1. Докосвайте се постоянно

Докосването е знак, че имате нужда да усещате човека до себе си. Когато го правите, се засилват хормоните както при вас, така и при половинката ви, а това ви прави по-близки.

2. Изневерявайте от време на време на навиците си

Рутината е едно от най-пагубните неща за една връзка. Затова е хубаво да се изненадвате, да правите малки промени в обичайното си ежедневие. По този начин ще внасяте "свежест" в отношенията си, а това ще се отрази положително и на двама ви.

3. Намерете пресечна точка

В една връзка всеки от партньорите трябва да знае какво иска другият. Когато се познавате добре, споровете ви ще бъдат по-продуктивни, тъй като ще може по-лесно да стигате до консенсус.

4. Не бъдете негативни

Когато се ядосвате, че той постоянно закъснява, със сигурност няма да промените това, ако му крещите. За да запазите добрия тон, просто му кажете: "Знаеш ли, ужасно ми е неприятно, когато не идваш навреме". Така запазвате добрия тон и избягвате негативизма. Казвате му какво чувствате, но без да го обвинявате директно.

5. Изслушвайте се

В момент на решаване на важен въпрос помежду ви се иска да кажете всичко на един път и изобщо не чувате човека отсреща. Добре е да се изслушвате взаимно, за да не останете неразбрани.

6. Бъдете добра приятелка

Нормално е, прекарвайки повече време заедно, да има моменти, в които да се дразните един на друг. Не си мислете, че интересът му е отшумял и приказката приключва. За да се преборите със скуката, си измислете разнообразни срещи на нови места.

7. Откраднете си интимност

Много е важно от време на време да оставите всекидневните задължения и просто да се отдадете един на друг. За малко забравете за телефоните, работата и просто си направете интимна почивка някъде.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама