Как да откажете на мъж, без да го обидите


Как да откажете на мъж, без да го обидите
Снимка: iStock/Guliver

Мъжете се трогват дори от една елементарна усмивка. Тя е достатъчна за него, за да реши, че го харесвате и да поиска да ви опознае.

На всички ни се е случвало да ни покани на среща мъж, когото не харесваме, но ни е неудобно да откажем. Така се поставяме в ситуация, в която трябва да избираме - да излезем на среща, на която не искаме да ходим, или да превъзмогнем неудобството си и просто да кажем НЕ. Как да постъпим в тази ситуация? Ето няколко съвета, които ще са ви от полза:

Приятели сте

От доста време забелязвате, че един от приятелите ви изпитва нещо повече към вас. Бъдете пряма и му обяснете, че чувствата ви към него са абсолютно приятелски.

Ако мислите, че е по-добре да запазите отношенията си каквито са, елементарно обяснение от сорта на: "Във връзките не ме бива и за момента не искам да започвам такава" би свършило добра работа, стига той да не е прекалено нахален и да продължи да упорства.

Той е непознат

Ако непознат ви заговори и веднага ви покани на среща, а вие не го харесвате, може да му кажете: "Прекалено непознати сме. По-добре първо да се опознаем като приятели и след това да ходим на срещи". Това е деликатен начин да отклоните предложението му.

Колеги сте

Връзките между колеги са доста деликатно нещо и могат да станат повод за доста клюки в офиса. Ако той ви показва, че си пада по вас, но вие не изпитвате нищо към него, обяснете му, че не е нищо персонално към него, но вярвате в правилото да не излизате с колеги. Обмислете добре отказа си, но имайте в предвид, че много такива връзки излизат доста успешни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама