Съвети за любовта от папа Франциск


Съвети за любовта от папа Франциск
Снимка: Getty Images/Guliver

Този човек води безбрачен живот, но познава човешкия характер достатъчно добре, че да може да даде едни от най-важните и ценни съвети за любовта.

1. Никой не е перфектен

Всеки човек има някакви недостатъци и странности, с които просто трябва да се примирите, ако искате да сте истински щастливи. Връзката ви ще е силна, когато започнете да приемате партньора си такъв, какъвто е. В противен случай никога няма да изпитате любов към него. Във всеки човек има светлина и мрак, с които трябва да се примирите.

2. Стараете се да бъдете интересни

За да бъде вълнуваща връзката ви, винаги трябва да има какво да си кажете. За да бъдете интересни на партньорите си, трябва да четете и да се интересувате от нови и различни неща. В противен случай доста бързо ще си омръзнете и надали връзката ви ще просъществува дълго.

3. Доверието е много важно

Ако си нямате доверие, то връзката ви е загубена. Доверие е не само да вярвате, че той не изневерява и не лъже. Доверие е да не се притеснявате да го послушате, да го подкрепяте във всяко едно негово ново начинание, дори да звучи налудничаво. Любовта не ограничава, тя освобождава. За да бъде връзката ви пълноценна, трябва да се доверите на партньора си.

4. Връзките отнемат време

Всъщност ви е нужно достатъчно време, за да успеете да изградите една силна и истинска връзка. Ако сменяте гаджетата си със скоростта на светлината, надали някога ще обичате и ще ви обичат истински. Трябва да вложите време и усилия, за да се развие връзката ви. Няма смисъл да бързате, защото може би няма да постигнете нищо по този начин.

5. Не се разкривайте изцяло още в началото

За да бъде интересна връзката ви, не бива още от началото да показвате всичко от себе си. С времето малко по малко разкривайте себе си - позитивите и негативите.

6. Оценявайте

За всеки човек е важно да бъде оценяван. Забелязвайте дори най-малките усилия на партньора си. Придавайте важност дори на най-малките жестове и бъдете благодарни за всичко, което той прави за вас. Това води до разбирателство и щастлив живот. Просто е нужно да оценявате, че човекът срещу вас полага достатъчно усилия и прави жестове, за да се чувствате добре.

7. Спорете по спокоен начин

Да обсъждате различните си гледни точки дори е много полезно за връзката ви. Нещото, което НЕ трябва да правите, е да повишавате тон и да се карате. Изключете напълно обидите и упреците и ще видите колко бързо ще разрешавате проблемите си и всичко ще бъде много по-лесно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама