Уроците, които научих от проваления си брак


Уроците, които научих от проваления си брак
Снимка: iStock/Guliver

Има някои неща в живота, които няма как да научите, докато не се провалите лошо или не поемете голям риск. Точно тези грешки и рискове ви помагат да станете това, което сте. Без тях не може да бъдете това, което сте днес.

Да, точно вашите грешки наистина могат да ви съсипят, но най-важното е, че могат да ви направят по-силен човек.

Помислете за последния път, когато някой ви даде съвет, особено в любовен план. Приехте ли го? Сетете се за последната си раздяла. Някой спря ли ви преди да започнете да излизате сериозно с този човек и да ви каже: "Ще приключи фатално за теб, затова по-добре не започвай"? Щяхте ли да го/я послушате? 

Поемайки риска и омъжвайки се за грешния човек, получих толкова много. Красива дъщеря и толкова много житейски уроци, които ме направиха това, което съм днес. Неща, които можех да науча, сключвайки само брак с този мъж.

Ето и моите уроци:

Мога да споделям пространство с друг

Преди брака ми, никога не съм била в дългогодишна връзка. Всяка предишна е била или кратка, неангажираща, или без планове за обвързване. Излизала съм с много мъже, но никога не съм споделяла пространство с друг. За да бъда честна, не мислех, че може да се случи с мен, затова смятам, че накрая се омъжих за някого, когото обичах, но не беше правилният избор за мен. Нямах вяра в себе си. Но да бъда омъжена ме научи, че съм способна да споделям пространство и време с друг човек. Мога да изградя живот с мъж, дори да се е разпаднал.

Мога да се грижа за себе си

Не ме разбирайте погрешно - винаги е приятно да имаш някой до себе си, който да ти помага. Бих се радвала да имам партньор, на когото да мога да разчитам, но тъй като моят брак се провали, успях да се науча, че мога да се грижа за себе си, макар че е трудно. Макар че има моменти, когато искам помощ. Макар че има моменти, когато моля за помощ. В края на деня аз се грижа за себе си, моето дете, което хич не е малко.

Достатъчно силна съм, за да бъда самотен родител

Никога не съм мислила, че мога да бъда самотен родител. Е, правя го вече в продължение на 3 годни. Никога не съм смятала, че ще мога да направя толкова много неща, но да се омъжа за грешния мъж ме накара да науча, че "никога" е много опасна дума. Че в повечето случаи не е това, че не мога да направя нещо или пък нещо няма да се случи, а че имам грешно вярване, че е невъзможно. Разбрах, че много от моите проблеми всъщност се коренят в съзнанието ми. Че, когато нещата станат зле, мога да се справя.

Вече знам какво търся в един мъж

Разводът ми ме научи, че не търсех правилните характеристики в един партньор. Химията е толкова важна, но също така съвместимостта и много други малки неща, които имат значение за една успешна и продължителна връзка. Може да срещнете някого, с когото имате невероятно физическо привличане, но да не го виждате като партньор в живота. Разбира се, може да срещнете мъж, които да съчетава всички неща - да го намирате за секси, но също така да го обожавате като човек. Макар че обожавах бившия си съпруг, нашата съвместимост беше ужасна. Нашите ценности и гледни точки по важните въпроси не съвпадаха. Осъзнах, че не търся достатъчно за някой, който споделя същите неща като мен. Вече е друго. Сега е едно от най-важните неща, които търся в потенциален партньор, но трябваше да имам провален брак зад гърба си, за да го науча.

Трябва да бъда по-търпелива

Всички имаме своите недостатъци. Лично аз съм много нетърпелива. Иска ми се да не бях такава. Разводът ме накара да се науча да бъда по-търпелива. Сега съм много по-добре. Осъзнах, че понякога искам нещата да се случат прекалено бързо, макар че понякога това може да е положително. Научих, че понякога трябва да бъда търпелива и да спра да си давам толкова зор. 

Трябва да бъда най-добрата версия на себе си всеки ден

Прекалено съм сурова към себе си. Мога детайлно да ви опиша какво съм можела да сторя по-добре. Въпреки това, да се разведа и да стана самотен родител ме научи, че е нормално да не бъда перфектна всеки ден. Всъщност, ще има дни, когато няма да се справям добре, но това е още една възможност да се науча и да се подобря.

Мога да изградя живот без романтичен партньор

Дълго време се притеснявах, че ще бъда единствената от моите приятели, която няма да се омъжи. Тревожех се прекалено много за това. Сега, 3 години след брака ми, виждам, че мога да изградя живот без романтичен партньор и да му се наслаждавам. Сега, когато имам пълен и щастлив живот, всъщност е най-доброто време да си намеря половинка... тъй като вече се чувствам напълно пълноценна.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама