5 житейски урока, които може да научим от кучето си


5 житейски урока, които може да научим от кучето си
Снимка: iStock/Guliver

Кучето е не само наш домашен любимец, но може да бъде и прекрасен учител. Ето няколко житейски урока, които можем да научим от него.

1. Посрещайте хората с топъл поздрав

Кучетата са известни с това, че посрещат хората, които познават, с махащи опашки, големи "усмихнати" лица и много гушкане и целувки. Ние хората често забравяме да слагаме тези весели усмивки, когато видим някой познат, особено когато нашето настроение и ден не са минали добре. Независимо какво правим и как се чувстваме, трябва винаги да носим нашите щастливи изражения, когато срещнем хора, които са ни близки на сърцето. 

2. Направете всеки ден специален по свои собствен начин

Имате лош ден? Изморени сте от рутината? Направете нещо различно, за да промените нещата. Кучетата са любопитни същества, които обичат да миришат наоколо и да изследват заобикалящата ги среда. Те винаги ще намерят начин да открият нови обекти и миризми. Затова защо не се отбиете в онова ново кафе, през което често минавате по път за работа, за да си купите нещо или не промените маршрута си. Никога не знаете какво може да намерите, което да привлече вниманието ви.

3. Бъдете търпеливи и напомняйте на хората какво искате да направят и какво не

Когато кучетата не се държат добре, хората често са раздразнени и губят търпение, когато техните космати приятели правят едни и същи грешки постоянно. Кучетата имат нужда от практика, за да запазят добрите си навици и да спрат с лошите. Трябва да постъпваме с хората по същия начин. Не забравяйте също да бъдете търпеливи, когато окуражавате някого да се промени. Ако сте гневни, това само ще доведе до конфликт, объркване и обезсърчаване.

4. Спокойно кажете нещата, които ви притесняват в човека

Свирепото крещене на вашите космати приятели само ще доведе до страх. Подобно е и с хората, тъй като това поведение само ще ги накара да се почувстват недооценени, отколкото да видят какво могат да направят, за да променят себе си. Обяснявайки с хладнокръвие може да ви помогне да предадете ясно съобщението си и да позволите на другия човек по-добре да ви разбере.

5. Запълвайте деня си с любов и привързаност

Независимо как минава денят на вашето куче, той/тя винаги ще бъде в добро настроение, за да ви осигури дневната доза кучешка любов (това включва целувки и прегръдки). Хората трябва да се научат как да извличат максимума от дните си, като отдават положителна енергия на близките си. Вместо да се прибират вкъщи намръщени заради стрес и различни причини, трябва да се радвате да видите семейството и/или приятелите си след дълъг ден на работа. Това ще подобри както вашето, така и тяхното настроение.

Четириногият ви "учител" има нужда от много любов, специални грижи, а тук може да намерите голямо разнообразие от качествени храни и аксесоари за вашето куче.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама