Екстремни снимки и нетрадиционни локации хит в сватбената фотография


Екстремни снимки и нетрадиционни локации хит в сватбената фотография
Снимка: iStock/Guliver

Сватбата може и да е една от най-дълго запазилите се традиции в обществото ни, но това не означава, че днес тя не търпи промени, под влиянието на новите технологии и тенденции. И ако размяната на брачни халки или хвърлянето на букета са елементи, които и занапред ще останат неизменна част от ритуала, то при сватбената фотография традициите се променят с бързи темпове и типичните стандартни снимки, познати от албумите на нашите родители, днес отстъпват мястото на все по-оригинални и модерни фотосесии, увековечаващи всяка съвременна венчавка по един уникален начин. Ето някои от най-любопитните нови тенденции, представени от Националната Асоциация на Професионалните Сватбени Фотографи и Видеооператори.

Нестандартни локации

Ако се разхождате често край градинката пред Народния театър "Иван Вазов" в София, вероятно сте станали част от десетки сватбени албуми и сигурно се чудите, защо толкова много двойки избират да увековечат едно от най-важните събития в живота си със снимки на едно и също място. Е, през последните години това се променя с бързи темпове и все повече младоженци избират нестандартни локации за своята сватбена фотосесия. Сред най-търсените са популярни исторически и архитектурни забележителности като Античния театър в Пловдив, крепостта Царевец във Велико Търново, Парк Врана край София, Морската градина в Бургас и Стария град в Плодвид. Напоследък нараства и търсенето на далеч не толкова познати локации като замъка в Равадиново, Хотнишките водопади или Орлово око в Родопите, които могат да придадат уникалност на всяка сватба.

Снимки от въздуха

Увеличава се интересът към заснемането на сватбени снимки с летящи дронове. Макар и по никакъв начин да не са показателни за качествата и възможностите на един наистина добър фотограф, те добавят към събитието елемент на иновативност и модерност. Освен това летящите дронове позволяват заснемане на венчавката от невероятни ъгли и много по-лесното включване в кадър на големи групи хора като например общи снимки с всички роднини.

Повече екстремни снимки

Дори и самата сватба да се е провела в центъра на града, все повече младоженци избират да осъществят своята фотосесия в екстремна атмосфера. Това често включва снимки във въздушен балон, в пещери, на някой планински връх или дори под водата. Футболните стадиони или други спортни съоръжения също се превръщат в арена за сватбена фотография.

Нетрадиционни пози

Забравете за еднотипните снимки на мъж и жена, хванали се за ръце, каквито можем да видим във всеки албум от преди 40 или 50 години. Днес все по-често в сватбените албуми можем да открием фотографии на скачащи младоженци, елементи от бойните изкуства, снимки с маски или костюми от популярни филми, снимки с животни и дори леко разголени фотосесии.

Засилена саморегулация

Сватбената фотография се превръща във все по-уважавана дейност и сериозен бизнес, а професионалните фотографи и видеооператори сами налагат стандартите, които да въведат ред и да повишат качеството на услугите в бранша. Тяхната Национална асоциация има собствен Етичен кодекс, който ангажира всичките му членове да работят отговорно и почтено, предлагайки високо качество и спазвайки добрите стандарти за сектора.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама