Как да НЕ станеш враг на собственото си дете


Как да НЕ станеш враг на собственото си дете
Снимка: iStock/Guliver

Заглавието "Как да не станеш враг на собственото си дете" на Андрей Максимов звучи абсурдно – та кой родител иска да е враг на децата си? Но на практика се получава точно така, уверява ни авторът и деликатно ни конфронтира с най-разпространените проблеми на възпитанието.

Според него родителите грешат, когато не се опитват да си представят света от позицията на своето дете - с неговите лични проблеми, характер, отношение към живота.

В първата част авторът търси корените на пренебрежителното и високомерно отношение на възрастните към подрастващото поколение. Втората част разглежда множество ситуации, в които детето попада, свързани с поведението му в училище и с изграждането на отношение към труда, парите, изкуството, приятелството, любовта.

***

Роден през 1959 г., Андрей Максимов е известен руски писател, драматург, публицист и телевизионен водещ – харизматична личност с разностранни творчески изяви. Автор е на девет белетристични книги, на сборници с пиеси и сценарии, на редица книги по психология на общуването, между които "Многослов", "Как да не станеш враг на собственото си дете", "Родителите като врагове" и др. Що се отнася до настоящото издание, Максимов ни убеждава, че не е избрал подзаглавието „Книга за родители и деца, които искат да бъдат заедно" само заради ефекта: "Бих искал тази книга да бъде интересна и на децата, и на възрастните. Сигурен съм, че на децата им е страшно любопитно какви съвети се дават за тяхното възпитание".

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама