Как да изберем бебешки матрак?


Как да изберем бебешки матрак?
Снимка: magniflex.bg

Освен много любов и добре балансирана диета, другото съществено изискване, от което се нуждаят бебетата е дълбок и спокоен сън. Докато повечето бебешки кошари са изградени специално, за да се грижат за комфорта и безопасността на детето, много малко са предварително оборудвани с подходящ бебешки матрак. В тези случаи се оказва ангажимент на родителя да проучи най-добрите варианти и да избере най-подходящ матрак за своето дете. Изборът на бебешки матрак е изключително важен. Бебетата спят средно по 16 часа на ден и неудобният матрак може да направи детето раздразнително и неспокойно.

За разлика от матраците за възрастни, които се предлагат в безброй вариации, типове и модели за различните нужди, то професионално направените бебешки матраци са проектирани с една конкретна цел – добре балансирана твърдост. На първо място трябва да обърнем внимание, че бебешкият матрак трябва да бъде ортопедичен. Ако е прекалено мек, бебето потъва в него, което не е добре за гръбначния стълб в най-активната фаза на растеж. Така че, колкото по-твърд е матракът, толкова по-добре се отразява на гръбнака.

За да се гарантира качеството на съня е нужно матракът да подпомага поддържането на гръбначния стълб изправен, да намалява натиска и да регулира температурата на тялото. Не на последно място, важно е да не предизвиква алергии. Качественият бебешки матрак трябва да разпредели равномерно теглото, без да увреди структурата.

Добре е матракът да не бъде закупен втора употреба. Това би трябвало да се разбира, но все пак изисква подробно обяснение. Матраците втора употреба не само са неприятни за бебето, но и са нездравословни. Според неотдавнашно проучване, има ясна връзка между честотата на детските алергии и матраците втора употреба. Използваният матрак е вероятно да има дървеници, кокос или акари, като се има предвид, че повечето от тях се съхраняват в складове за дълъг период от време, преди да бъдат продадени. Такива инфекции биха оказали отрицателно въздействие върху развитието на детето. Матраците втора употреба също са нехигиенични, тъй като не бихте могли да бъдете сигурни колко добре предишните собственици са ги почистили. Освен това, не очаквайте такъв матрак да издържи повече от няколко месеца, преди да трябва да си купите нов.

Ортопедичният матрак Baby Pierre Cardin на Magniflex е специално разработен за новородени и деца до 5 годишна възраст. Матракът разпределя равномерно тежестта, като поддържа тялото в правилна позиция, независимо от позата. Бебето има идеалните условия за поддръжка на костната и мускулна структура. Калъфът на матрака е с текстил по дизайн на Pierre Cardin, като също така е двусезонен. В лятната страна на матрака съдържанието е 100% памук, а при зимната страна съдържанието е комбинация от слой вълна и памук за по-добра изолация. Проветривата структура на матрака предпазва от алергии и акари, като не позволява задържането на влага и бактерии, които са основни причинители на астма и кожни раздразнения. Добре информираният избор е инвестиция в здравето на нашето дете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама