Не казвайте това на жена, опитваща се да забременее


Не казвайте това на жена, опитваща се да забременее
Снимка: iStock/Guliver

Да имаш дете е мечта на много жени, да не кажем на повечето, но не винаги нещата се получават толкова лесно, както сме си ги представяли.

Ако имате приятелка, която има проблеми със зачеването, трябва да бъдете по-внимателна с нея по тази тема. Има някои изрази, които не е хубаво да чува от вас. Ако държите на нея, не й казвайте следните 5 неща:

"Просто се отпусни и ще се получи."

О, не знаех, че е толкова лесно?! Защо не се сетих за това по-рано? Това са може би нещата, които вашата приятелка ще си помисли, ако й дадете този съвет. Наистина може да искате най-доброто за нея, но с това просто "отпусни се" няма да й помогнете. Най-добре бъдете добър слушател и помислете за чувствата й в този тежък период.

"О, да бъдеш бременна е най-лошото нещо."

Това е подобно да кажете на някого, който има финансови проблеми: "Повече пари, повече проблеми". Да, наистина майчинството е свързано с недоспиване, умора, притеснения, но да носиш бебе е чудо, което вашата приятелка иска.

"Искаше ми се да имах този проблем. Все едно забременявам от въздуха."

Разбира се, вашата приятелка вече знае това от Facebook-а ви. Да не споменаваме непрестанния поток от бременни жени около дома й, на работа, по улицата... навсякъде. Независимо, че на вие сте много плодовита, се фокусирайте върху нея и нуждите й.

"Пробвала ли си акупунктура?"

Или етерични масла? Или хранителни добавки с рибено масло? Или нещо откачено, което сте прочела в интернет? Тя най-вероятно вече е използвала всякакви методи, за да зачене, затова ако не сте гинеколог, внимавайте с алетернативните методи, които й предлагате.

"Мислила ли си за осиновяване?"

Това е доста деликатна тема. На някои жени им е трудно да приемат факта, че не могат да имат собствено дете, затова отказват да мислят за възможността да си осиновят. Тази процедура е продължителна и емоционална. Ако сте наистина близки и знаете, че тя вече е изгубила всякаква надежда, тогава може да я посъветвате да обмисли да си осинови дете. Защото, за да бъдеш добра майка не винаги трябва да си дала живот на това дете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама