Скъпи Дядо Коледа, намери ми друг татко


Скъпи Дядо Коледа, намери ми друг татко
Снимка: iStock/Guliver

Скъпи Дядо Коледа,

Аз се казвам Тони и съм на 6 години. Двамата с мама живеем сами. Понякога имам татко, защото той не идва често. Когато питам защо, той мълчи, а мама плаче. В градината ни учиха за трите ни имена. Аз не нося тези на татко, а на мама. Лелките и госпожите обясняваха, а мен ме гледаха и си шушукаха. Аз нямам нищо против да съм с името на мама, защото много я обичам.

Баба казва, че мама е глупачка, защото е някаква "любовна" на татко, и мама пак плаче. Тя ме гушка, облича и готви най-вкусната супичка на света. Двамата с нея си играем и много се забавляваме. Обаче като си легна и тя си мисли, че съм заспал, пак плаче. После казва, че е така, защото я боли глава.

Татко има една друга майка и един батко. Видях ги веднъж в парка. Той носеше баткото на конче и много се смееха. Много искам и мен някой да ме носи така. Мама не може, защото е мъничка и слабичка.

На празниците сме двамата с мама. Сигурно само двама души са семейство. Обаче по телевизията са поне трима. Винаги има мама, тате и дете, а понякога и много деца. Питах мама защо сме сами, а тя каза, че аз съм нейният Божи дар и никога няма да сме сами щом сме двамата.

Аз имам играчки и дрешки, колело и голям конструктор. Тази година няма да ти искам голямата пожарна или полицейската кола със сирена. Моля ти се, дядо Коледа, намери ми друг татко. Даже и да не ме хареса, защото понякога не слушам, искам мама да не плаче, а само да се смее. Ако не успееш за тази Коледа, аз догодина ще стана на седем и сам ще потърся, ти само мъничко ми помогни.

Тони

P.S. Историята е истинска и вероятно една от много такива по света. Тази майка отглежда детето си сама. Преди да побързате да я заклеймите, трябва да знаете, че тя страда от болест, която изключва възможност за бременност и деца. Истинско чудо е, че забременява и когато разбира, нито за секунда не се замисля дали да направи аборт. Да, знаела е, че е женен, да, била е с него и не – не е разбила семейството му. А бащата…, силно казано баща. Той е от онези, които всеки момент "се развеждат". Детето не е признато, разбира се, а той до ден-днешен си е женен. Мен не ме харесва особено, защото го попитах какво ще прави, ако когато случайно се разхожда в парка със законната си жена и син, срещне другия, нежелания, а той се хвърли на врата му. Отвърна ми, че ще му мисли, когато му дойде времето. Ами да започва, защото рано или късно на всяко нещо му идва времето…

 

Автор: Траяна Кайракова, mamaninja.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама