Странни традиции, които спазват родителите по света


Странни традиции, които спазват родителите по света
Снимка: iStock/Guliver

Родителите по света имат собствени начини за отглеждане на дете, но със сигурност имат едно общо нещо помежду си - винаги искат най-доброто за наследниците си.

Предлагаме ви да видите някои от най-странните традиции в различните култури, когато става въпрос за родителство.

Мавританските родители плюят в лицата на децата си

Хората от Уолоф от Мавритания смятат, че слюнката им може да запази думите им, затова плюят в лицата на новородените си, за да се запази тяхната благословия. Майките обикновено плюят в лицата, а бащите в ушите на бебетата им и я размазват по цялата им глава, за да са сигурни, че ще имат щастлив живот.

Норвежците оставят децата си да спят на открито при минусови температури

Често срещано е за родителите в скандинавските страни да оставят децата си в техните колички пред ресторантите, дори при минусови температури, докато те се наслаждават вътре на топла напитка и обяд. Студеният свеж въздух се вярва, че ги държи здрави и ги предпазва от болести.

Кенийските майки никога не гледат бебетата си в очите

Въпреки че жените Кисии в Кения са много ангажирани с децата си, те отклоняват погледа си веднага щом бебетата им се развълнуват. Това е начинът им да научат детето си да не търси твърде много внимание.

Виетнамските родители тренират децата си да пишкат по команда

Всеки път, когато виетнамските деца покажат знаци, че имат нужда да пишкат, техните майки издават отличаващ се звук. До навършаването на 9 месеца малките могат да разпознават този звук и се научават да ходят до тоалетната сами.

Маите къпят децата си в ледена вода

Децата често биват къпани в ледена вода от родителите си, преди да отидат да спят. Това се прави, за да ги предпазят от невероятната горещина и да ги поддържат в добро здраве.

Финландските деца спят в картонени кутии

Майките във Финландия традиционно получават кутия от правителството с полезни вещи за бебето. Тя съдържа различни неща, включително тънък матрак, така че кутията да служи като първото леглото на новороденото.

Японските деца ядат всичко и никога не пълнеят

Японските родители, както и училищните столове, обръщат особено внимание на това, което ядат децата. Като резултат, те консумират предимно зеленчуци и малки порции от разнообразни високо хранителни продукти и никога не се тъпчат.

Датските деца закачат бибероните си на дърво

В Дания, когато едно малко дете навърши 3 и се отучи от навика да смуче биберон, те ги оставят върху специално дърво, за да се сбогуват окончателно с тяхната успокояваща играчка.

Арменските бебета избират своите професии в ранна възраст

В Армения, подобно на България, майките поставят различни предмети на пода, когато се появи първото зъбче на бебето им. Първото нещо, което хванат, се предполага, че ще бъде свързано с тяхната бъдеща професия. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама