Трогателно! Добри дела по време на пандемия (СНИМКИ)


Трогателно! Добри дела по време на пандемия (СНИМКИ)
Снимка: iStock/Guliver

Живеем в трудни времена и напоследък постоянно сме заливани от негативни новини. Като се има предвид, че броят на заразените с коронавирус по света надмина 1 000 000 със сигурност не е лесно да бъдем положителни.

Но именно в тежки моменти, когато сме на косъм да изгубим вярата си, имаме нужда от голяма доза човечност. Тези снимки и историите зад тях ще ви докажат, че доброто и любовта същестуват и по време на пандемия. 

Д-р Ая Таха и д-р Сезен Хабилов се женят през февруари, но вместо да отидат на меден месец, те стават доброволци в Интензивното отделение в Пирогов, за да помагат в битката с коронавируса.

Снимка: Ая Таха

В много български блокове съседи залепиха подобни бележки, за да знаят по-възрастните хора, че не са сами.

Снимка: Надежда Георгиева

Ангел, Радо и Даниел от Добрич пазаруват лекарства и храна на възрастни хора, които не могат да напускат домовете си заради извънредното положение.

Ахмед от руенското село Люляково всеки ден подарява по 300 хляба от собствената си фурна на възрастни хора от община Руен по време на извънредното положение в страната.

В бургаската опера шият предпазни маски за лице, които подаряват  на болници и нуждаещи се.

18-годишният Кирил Балдев е един от доброволците в Пирогов, които помагат за дезинфекцията на болницата. "Аз нямам пари, но това не ми пречи да дам всичко от себе си, за да съм полезен на обществото."

Това е белгийката Сюзан Хойлаертс, която на 90-годишна възраст почина от коронавирус, след като отказа респиратор, казвайки на докторите: "Запазете го за по-младите. Вече имах хубав живот".

Доктор, който лекува заразени с коронавирус в болница в Арканзас, временно не живее със семейстовото си. Това е емоционална среща между него и малкия му син.

Това е 34-годишният Самех, който е имигрант в Италия и има магазин за плодове. В момента той раздава безплатно: "Вие ме приехте в страната си преди 10 години. Днес аз ви връщам услугата".

През 2016 семейството на Робин Стивънсън помогнало на семейство бежанци да дойдат в Канада. Тъй като наскоро били извън страната, след завръщането си били поставени в карантина. Доброто не се забравя... Затова бежанците им оставили торби с храна пред врата.

Семейство в Пенсилвания подарява тоалетна хартия на всеки, които има нужда, тъй като в много страни в момента тя е дефицитна стока.

Някой е поставил дезинфектант на публичи места за съгражданите си.

Този възрастен мъж от Мористаун, САЩ, благодари на спешна помощ, че са спасили живота на жена му.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама