Всеки мъж може да е баща, но не всеки татко


Всеки мъж може да е баща, но не всеки татко
Снимка: iStock/Guliver

Всеки може да стане баща. Всеки може да направи бебе, да създаде живот. Но трябва да си наистина специален човек, за да оформиш този живот.

Един мъж не става татко, само защото изкарва достатъчно пари, за да плати сметките. Или защото името му е надраскано в акта за раждане. Нито пък, защото е предал гените си на следващото поколение. Тези неща те правят само и единствено баща!

Таткото е винаги наоколо. Той не си тръгва в секундата, в която стане напечено. Не се отказва от себе си, от семейството си, излизайки през вратата. Той не изоставя децата си, твърдейки, че е дал най-доброто от себе си, но не може да направи нищо повече от това, защото не му е по силите.

Един истински татко полага усилия, дори когато чувства, че е извън зоната си на комфорт, дори когато няма енергия да продължи напред. Той се опитва по всички начини да направи семейството си щастливо, защото знае, че независимо дали иска да бъде, или не, той е пример за децата си. Той е пример за това как мъжете се отнасят към жените. Той е пример за това как работят взаимоотношенията. Той е пример за поведението на възрастните.

Таткото ще покаже на децата си какво наистина има значение. Никога няма да изгуби самообладание по начин, който би изплашил детето му. Никога няма да разреши даден спор с агресия, дори отвътре да иска да счупи чашата си в стената.

Истинският татко поставя децата си пред себе си - не само на теория, но и на практика. Той не само показва снимките в портфейла пред колегите си. Той прави много повече от това да твърди колко много ги обича и как те са най-важното в живота му. Таткото е там. Той знае имената на любимите им групи, книжки и герои. Знае програмата им в училище. Докато бащата приема, че той заслужава любовта на децата си само за това, че ги е създал и им е дал покрив над главата, то таткото работи всеки ден, за да спечели тази любов.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама