Жените са по-претенциозни и по-често слагат край на връзката


Жените са по-претенциозни и по-често слагат край на връзката
Снимка: Istock/Guliver

Проучвания показват, че жените имат по-високи изисквания към връзката си и затова именно те са тези, които по-често я прeкратяват.

Това важи не само при хетеросексуалните, но също така и при хомосексуалните партньори.

Нови данни сочат, че гей двойките от две жени е над 2 пъти по-вероятно да се разведат, в сравнение с мъжките еднополови двойки.

78% от разделите в Англия и Уелс са били между лесбийки. 87 подобни двойки са прекратили отношенията си на фона на само 25 случая с гейове мъже.

Най-честите основания за раздяла при еднополовите двойки са "неразумно поведение" и изневяра.

Експертите смятат, че по-ниските нива на разводи сред мъжете партньори се дължи на това, че жените се обвързват по-рано и имат по-високи очаквания от връзките си.

Статистиката сочи например, че в Норвегия, Швеция и Дания жените е 2 пъти по-вероятно да прекратят връзка, отколкото мъжете, пише Independent.

Според професора по демография Гюнер Андерсон това е тенденция при хетеросексуалните двойки, защато жените са по-настоятелни в желанието си да се омъжат, но и по-често инициират развод.

"Обикновено жените имат по-високи изисквания за качеството на една връзка и това често личи по проучванията. Определено повече жени слагат край на връзките си, отколкото мъже", категоричен е експертът.

Предишни проучвания във Великобритания сочат, че в хетеросексуални връзки жените по-често подават молба за развод и по статистика това се случва в 2/3 от случаите в страната.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама