Шоу

"Бързи и яростни 8" - най-гледаната премиера в България

  • Дата: Снимки: outnow.ch
Дата: 18.04.2017 Снимки: outnow.ch
Iwoman.bg

"Бързи и яростни 8" оправда всички очаквания на феновете и безапелационно помете няколко боксофис рекорда през първия си уикенд на голям екран. Новият филм от поредицата за семейството на Доминик Торето се превърна в номер едно в България и по света. С приходи през празничния уикенд от близо 84 000 лв., бензиновата продукция стана най-гледаната 2D премиера в България на всички времена.

"Бързи и яростни 8" изпревари всички свои предшественици от култовата поредица и оглави класацията за най-касов премиерен уикенд сред осемте части. След като привлече над 90 000 зрители в киносалоните, филмът записа още един рекорд у нас, превръщайки се в най-гледната премиера през април на всички времена. От своя дебют на голям екран у нас до днес, холивудската мегапродукция е събрала боксофис от близо 1 милион лева и е привлякла над 100 хиляди зрители.

"Бързи и яростни 8" разби и рекорда за най-гледан филм през премиерния уикенд в световен мащаб, след като дебютира на първо място във всички 64 държави. С общи приходи от 532.5 милиона долара, новият блокбъстър от бензиновата сага изпревари предишния номер едно – "Междузвездни войни: Силата се пробужда".

Дълго чаканата доза адреналин поставя рекорди в почти всички държави, в които направи своята премиера през изминалия уикенд, като най-впечатляващ е дебютът на филма в Китай. С приходи от над 192 милиона долара, "Бързи и яростни 8" е най-касовата премиера на холивудска продукция в страната. В САЩ Доминик Торето и семейството му връхлетяха с мръсна газ в кината и донесоха на своите създатели над 100 милиона долара, превръщайки се във втората премиера през 2017 г. с толкова висок боксофис отвъд Океана.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.