"Черната пантера" детронира "Титаник"


"Черната пантера" детронира "Титаник"
Снимка: outnow.ch

Филмът на ужасите "Безшумно" оглави северноамериканския бокс офис, а комиксовият филм "Черната пантера" продължава да бие всякакви рекорди, като задмина дори и феноменалния успех на "Титаник".

"Безшумно", който разказва за ужаса на семейство, опитващо се да се скрие от атаките на същества със свръхразвит слух, донесе през първия уикенд приходи от 50.2 млн. долара.

На втора позиция остана "Ready Player One" – научна фантастика в ретро стил, разказващ за юноша, който забравя своя скучен и мрачен свят през 2045 г. и се впуска във виртуална вселена на приключения и опасности. Той спечели 24.6 млн. долара за три дни и 96.5 млн. долара за две седмици, сочат данни на специализираната агенция Exhibitor Relation.

Филмът е считан от критиката за творческо завещание на Стивън Спилбърг. Той е изпълнен със специални ефекти, както и с препратки към най-известните филми от 80-те и 90-те години на 20 в., включително и на самия Спилбърг, като "Извънземното", "Челюсти", "Джурасик парк".

"Черната пантера" е посветен на чернокож супер герой и след осем седмици на екран, той е на четвърто място. Той донесе приходи от 8.7 млн. долара за последния уикенд, а от излизането си по екраните в САЩ и Канада – общо 665.6 млн. долара. Така той изпревари "Титаник" (1997), който събра 659 млн. долара в Северна Америка и се позиционира на трето място сред филмите, донесли най-много приходи в Северна Америка за всички времена. Първите две места в тази класация се заемат от "Аватар" (2009) и "Междузвездни войни: Пробуждането на силата". Първият донася 760 млн. долара, а вторият – рекордните 936.7 млн. долара. В световен мащаб историческият рекорд се държи от "Аватар" с 2.8 млрд. долара, следван от "Титаник" с 2.2 млрд. далара. И двата филма са на режисьора Джеймс Камерън.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама