"Красавицата и Звярът“ - първият филм на "Дисни“ с гей


"Красавицата и Звярът“ - първият филм на "Дисни“ с гей
Снимка: outnow.ch

Новият филм на "Дисни" "Красавицата и Звярът" ще е първата лента на компанията, в която някой от героите е гей, съобщи режисьорът Бил Кондън.

Това ще е Льофу – близък приятел на антагониста Гастон, в чийто образ ще влезе Джош Гад.

Пред списание "Attitude" Кондън заяви, че образът на Льофу е сложен, тъй като самият той не знае какво иска. "Льофу е човек, който един ден иска да е Гастон, а в друг – да го целуне. Той е объркан от желанията си. Той е човек, който сега разбира, че изпитва тези чувства", заяви режисьорът на филма.

"Джош прави нещо наистина изтънчено и възхитително от това“, допълни още Кондън. Новината беше потвърдена и от самия Гад, който написа в социалната мрежа Twiiter, че се чувства горд от ролята си.

Консервативният руски депутат Виталий Милонов призова културното министерство да преразгледа пускането на "Красавицата и звяра“ този месец заради евентуални нарушения на закона, забраняващ "гей пропагандата".

В писмо до ресорния министър Владимир Медински той определя филма на режисьора Бил Кондън като "крещяща, безсрамна пропаганда на греха и извратените сексуални връзки."

Премиерата на лентата в България е на 16 март. Той е римейк на едноименния анимационен филм от 1991 г.

 

Източник: БГНЕС

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама