"Ла Ла Ленд" триумфира и на наградите БАФТА


"Ла Ла Ленд" триумфира и на наградите БАФТА
Снимка: Getty Images/Guliver

Мюзикълът "Ла Ла Ленд” стана най-добър филм, според Британската академия за кино и телевизионни изкуства (БАФТА). Победата на музикалния филм за любовта на младата актриса в изпълнението на Ема Стоун и джаз музиканта (Райън Гослинг) бе очаквана – повечето критици обявиха, че предпочитат филма, който по-рано получи "Златен глобус” в САЩ във всичките седем категории, за които бе номиниран.

По време на церемонията за награждаването на най-добрите, според британската кинематографична общност, американката Ема Стоун получи БАФТА за ролята си в мюзикъла "Ла Ла Ленд”. От номинираните за "Най-добра режисьорска работа” призът остана за американския режисьор Дамиен Шазел, който засне същия мюзикъл.

Американският актьор Кейси Афлек бе признат от британската киногилдия за най-добър актьор в британски филм за 2016 година за ролята му в драмата "Манчестър до морето”.

Годината е юбилейна за най-престижната британска кинонаграда – тя става на 70 години. За 12-ти път церемонията води известният актьор и шоумен Стивън Фрай. 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама