"Кино ГУРМЕ" на София Филм Фест


"Кино ГУРМЕ" на София Филм Фест
Снимка: СФФ

Кино с предизвикателни пътешествия и "опияняващи" истории – това са най-важните компоненти в традицията, създадена през годините в партньорството между София Филм Фест и "Домейн Бойар". Заглавията се подбират внимателно, вината – с усет и майсторство, а подходящото съчетание между тези компоненти ражда страхотното кинопреживяване "КИНО ГУРМЕ", добре познато на публиката в София.

За да допълнят уникалната колекция с филми, в програмата на 23-тия София Филм Фест са включени три нови филма. Първият от тях е "Кралят на бюрека" на Орит Ориф Ронел. Филмът разказва за възхода и падението на Алколомбри – българско семейство пекари, които заминават за Израел малко след основаването на държавата, където създават прочутата си пекарна за бюреци.

"Най-добрият сомелиер на света" е новата документална творба на Николас Карерас, която публиката ще може да види на 20 март в Дома на киното, от 20:30 часа и на 27 март в Културен център Г8 от 20:15. Този документален филм улавя човешкото преживяване по време на надпреварата между най-добрите сомелиери в света, които в рамките на 3 дни трябва да демонстрират резултатите от труда през целия им живот - престижното световно състезание за сомелиери се случва на всеки три години и излъчва най-добрия в света.

"Хаен: Върджин & Екстра" е нов документален филм на посветения в кулинарното майсторство Хосе Луис Лопес Линарес, който ще може да бъде видян на 26 март в Дома на киното от 18:30 часа и на 28 март в Културен център Г8 от 18:15. Разказът е за началото на нашия век, когато в провинция Хаен избухва революция – оказва се, че от най-емблематичния им сорт маслини Пикуал, който исторически винаги е бил подценяван, може да се произвежда най-добрият зехтин екстра върджин в света. Филмът запознава зрителите и със скритата красота на една от най-малко познатите провинции на Испания…

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама