10 интересни факта за Майкъл Бубле

  • 10 интересни факта за Майкъл Бубле
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 18.01.2019 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Майкъл Бубле е един от най-успешните канадски певци и композитори. Той има над 60 милиона продадени албуми по целия свят, като осем от тях са студийни. Носител е на едни от най-престижните музикални награди.

На 14 септември 2019 предстои първият му концерт в България, част от световното му турне, което ще стартира през февруари. Ето 10 интересни факта за канадската звезда:

1. Талантът му е открит от семейството му

Когато Бубле е бил само на 13 години, семейството му забелязало, че има музикален талант, докато пее "White Christmas" в колата. Тогава със сигурност не е знаел, че ще постигне зашеметяващ успех с коледния си албум.

2. Ходил е на вокални уроци при оперен певец

Един от учителите по пеене на Майкъл Бубле всъщност е Джоузеф Шор, който е оперен баритон. Може би от там той е научил някои от невероятните си вокални орнаментики.

3. Неговият дядо му помага да започне музикална кариера

Майкъл Бубле започва да пее в нощни клубове, когато е на само на 16 с помощта на дядо си. Той е бил водопроводчик и е предлагал услугите си в замяна на това певецът да получи участие.

4. Дълго време е мечтал да бъде певец

Майкъл е мечтал да стане певец от съвсем малък, когато е бил на около 2 години. С течение на времето, мечтата му станала още по-силна, и дори спял с Библията и се молел да има шанса да се занимава с музика.

5. Майкъл Бубле има италианско гражданство

През 2005 година той става италиански гражданин. Именно от Италия са неговите баба и дядо.

Майкъл Бубле

6. Участвал е в "Досиетата Х"

Освен с музика, Бубле се занимавал и с актьорство. В началото на своята кариера той е участвал в хитовия телевизионен сериал "Досиетата Х". Бил е уволнен от шоуто, защото по време на снимки е отивал да си вземе хот дог.

7. Майкъл Бубле е бил рибар

Едва 14-годишен е започнал да работи с баща си като рибар, което продължило цели 6 години.

8. Голям фен на хокея

Бубле е имал огромно желание да играе хокей за Vancouver Canucks. Харесвало му е това, че неговото име е звучало сходно с един от играчите - Jiri Bubla.

9. Носител е на четири награди "Грами"

Майкъл Бубле има четири награди "Грами". През 2008 печели награда за албума "Call Me Irresponsible", а през 2010 – за "Michael Bublé Meets Madison Square Garden". Следващите две награди "Грами" са за албумите "Crazy Love" през 2011 и "To Be Loved" през 2014.

10. Той разчита на емоцията си

Колкото и невъзможно да звучи, Бубле не може да разчита и да пише ноти. Канадската звезда споделя, че при композиране на музика се води единствено от емоциите си и от своите чувства.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.