Бионсе дава стипендии


Бионсе дава стипендии
Снимка: Getty Images/Guliver

Бионсе ще даде четири стипендии на заслужили студентки по случай на първата годишнина от излизането на албума й "Lemonade". С това звездата се надява да "окуражи и подкрепи тези, които не се страхуват да мислят извън рамката".

"За да се допълни отбелязването на първата годишнина от "Lemonade" Бионсе Ноулс-Картър обяви създаването на стипендия "Formation" (по името на турнето й – бел. ред.) за академичната 2017-2018 г., за да окуражи и подкрепи младите жени, които не се страхуват да мислят извън рамката и са смели, градивни, осъзнати и уверени“, се казва в съобщение на сайта на звездата.

Стипендиите ще бъдат връчени на четири жени, искащи да се занимават образование в сферите на изкуствата, музиката, литературата или афроамериканската култура. Университетите, за които ще важи програмата са музикалният колеж "Бъркли", университетът "Хауърд", нюйоркското училище по дизайн "Парсънс" и колежа "Спелман".

Бионсе не е единствената звезда, която обяви, че ще дава стипендии на талантливи студенти. По-рано Риана също съобщи, че ще даде стипендии на карибски студенти, искащи да се обучават в САЩ.

Източник: БГНЕС

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама