Българка е номинирана за Грами


Българка е номинирана за Грами

Красивото пеене на Соня Йончева е главната причината публиката да слуша операта „Норма” в Covent Garden този сезон“. Това написа преди време британският авторитетен вестник The Financial Times‎ във връзка с магичните изпълнения на голямата ни оперна певица. Модната библия Vogue пък я определи като „най-ярката нова звезда на оперната сцена“. Авторитетния германски вестник Die Zeit я нарече „новата Мария Калас“, а Deutsche Welle отбелязва, че и други немскоезични издания не пестят хвалбите си за нея.

Сега имаме още един повод да се гордеем с нашето талантливо сопрано. Българката е номинирана за награда "Грами" в категорията за най-добра опера.

Йончева и нейните колеги Томас Хамсън, Кристиане Карг и Лука Писарони ще се включат в надпреварата за престижното отличие със "Сватбата на Фигаро" от Моцарт. В нея Соня се превъплащава в ролята на Розина, графиня Алмавива. 

Йончева вече има редица престижни отличия, сред които орден "Св. Св. Кирил и Методий" 1-ва степен за принос към културата и изкуство. Българката е омъжена от 2014 г. за венецуелския диригент Доминго Хиндоян, с който имат син - Матео. Ако спечели „Грами”, името на Соня Йончева ще се нареди редом до световно известни оперни величия.

59-ата церемония по връчване на наградите "Грами“ ще се проведе на 12.02.17 г. в Лос Анджелис. Адел и Бионсе водят по номинации в топ категориите за поп албум, запис и песен на годината.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама