Български етно-хаус проект покори Ибиса (видео)


Български етно-хаус проект покори Ибиса (видео)
Снимка: ПР

Вече е факт видеото към нашумелия етно-хаус проект "Sunbeams", зад който стоят народната певица Гергана Димитрова a.k.a Белонога, позната от "Мистерията на българските гласове" и "Ева квартет", и тандемът диджеи и продуценти Фабрицио Паризи и Мирослав Янев – MiYan.

Клипът направи своята премиера днес (15 ноември) в платформата за видео споделяне YouТube.

4-минутното видео, което събира най-красивите кътчета на България, е дело на младата режисьорка Красимира Дамянова, която е и продуцент на парчето.

Още преди излизането му обаче клубовете в Ибиса и Истанбул завъртяха с голям успех "Sunbeams". Вече е в плайлистите на най-слушанията радио станции за хаус музика като испанското Радио Марбела, както и в музикални класации във Франция.

Идеята за целия проект е на Красимира Дамянова, която в момента е студент трети курс по режисура в НАТФИЗ. Всъщност видеото на "Sunbeams" е нейна курсова работа, която прераства в много повече. В желанието си да поднесе традицията и фолклора по нетрадиционен начин пред целия свят тя се запознава с Белонога и получава подкрепата и песен ѝ "Полет", част от втория самостоятелен албум на изпълнителката - "През очите на земята". Не след дълго Красимира открива Фабрицио и свързва двете половини на един уникален проект и изцяло нова песен.

"Аз и партньорът ми MiYan (Мирослав Янев) решихме да създадем изцяло нова песен използвайки само един вокално изпят куплет от "Полет". Затова и името се промени на "Sunbeams", вдъхновено от текста, написан от Белонога: Слънце грее малеле/ На небо мале ле/ Като ми грее малеле/ Двори ми огрява", разказва DJ Фабрицио Паризи.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама