Ед Шийрън с поредица от рекорди във Великобритания


Ед Шийрън с поредица от рекорди във Великобритания
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският певец Ед Шийрън разби музикалните рекорди в родната си страна. Последният му албум "Divide" е най-бързо продаваният на Острова с 672 хиляди продадени копия още през първата седмица на пазара.

Близо 62% от албумите са купени от физически продажби, а останалите са продадени онлайн – 79 000 само за първата седмица.

Шийрън постигна и пет първи места във всички класации за сингли едновременно. Освен това той има и 9 песни в британския топ 10.

"Никога не съм очаквал да имам 9 песни в топ 10, така че май нещо не е наред", коментира изпълнителят в интервю пред ВВС.

"Аз съм много, много щастлив", каза още той.

Междувременно Ед Шийрън стана и най-известният артист в Spotify. Според данни от най-популярната в света музикална услуга, Шийрън има 42,2 млн. месечни слушатели. Това е почти половината от всички над 100 млн. потребители на услугата.

Той победи конкуренцията на аренби изпълнителят Уикенд, който беше номер едно през декември след излизането на новия му албум "Starboy". Той от своя страна сложи край на седеммесечния успех на рапъра Дрейк.

Британският изпълнител успя да стигне върха в Spotify с двете си нови песни - "Shape of You" и "Castle on the Hill". Те са част от третия албум на музиканта, който излезе на 3 март.

Източник: БГНЕС

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама