Хит на ABBA е "Най-добрата поп песен за всички времена" (видео)


Хит на ABBA  е "Най-добрата поп песен за всички времена" (видео)
Снимка: MOKO Solution

През 1976 г. легендарната група ABBA представя за първи път песента "Dancing Queen". Още с премиерата си, парчето се превръща в абсолютен хит, преобръщайки представата за денс музика. Избраната за поп песен Номер 1 не само в Швеция и Великобритания, но и в много други страни като Мексико, Нова Зеландия, Белгия, Южна Африка, САЩ, ще прозвучи на живо и у нас на "Шоуто на ABBA" на 29 септември в София - Зала 1 на НДК и на 27 септември в Античен театър Пловдив.

От пънк фенове до кралски особи – всеки, който чуе "Танцуващата кралица", мигновено се зарежда с невероятната радост и настроение, събрани в тези 3 минути и 49 секунди. И за никой не е загадка защо именно този емблематичен хит на групата е определян като "Най-добрата поп песен за всички времена". Музикалните критици я описват като: "Привлекателна и еуфорична, с перфектен фон за изпълнение, което напомня за безгрижното блаженство на младостта", а самата солистка на групата Фрида Лингстад споделя: "Всеки път се чувствам изключително щастлива, когато пея тази песен. Тя е абсолютно най-добрата, правена от АВВА".

И до ден днешен "Dancing Queen" се радва на огромен интерес не само от страна на многобройните им фенове, а и от световни DJ-и и групи. Сега и почитателите на емблематичната четворка у нас ще могат да се докоснат до всички хитове на шведската група в двучасов лайв "Шоуто на ABBA", посветен на 45-годишната музикална история на ABBA. Песните в спектакъла, който идва за първи път в България, се изпълняват от група "Waterloo" и Националния симфоничен оркестър на Лондон, режисиран от музикалния гений Матю Фрийман. В шоуто участва и легендарният саксофонист на ABBA - Улф Андерсон.

Шоуто на ABBA в България:

София - 29 септември, зала 1 на НДК. Начало 20:00 часа. Билети търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 40 до 80 лв., Оркестрина – 100 лв. VIP пакети за събитието можете да закупите от bileti365.com.

Пловдив - 27 септември, Античен театър Пловдив. Начало 20:00 часа. Билети търсете в мрежата на Eventim и Билетна каса Пловдив. Цена на билетите: от 50 до 80 лв.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама